eerst even dit:
Ik begrijp de "negatieve" reviews niet: Als je oplet dan weet je wat je koopt. Schijnbaar kopen een heleboel mensen zomaar iets zonder te weten wat ze nodig hebben.
Goed. Dit is dus geen NAS. Dit is een SAN. dit apparaat doet zich dus niet voor als een netwerkserver of FTP server, maar als een lokale harde schijf. Dit heeft zowel voor- als nadelen.
Dit apparaat doet mirroring. Echter deze Mirroring gaat via IP. Dus als je iets weg schrijft dan zal het
van je pc-->naar de SC101 schijf1-->via tcp/ip naar SC101 schijf 2 gaan. Ja. dit is traag. denk aan 2~3 Mbyte per sec.
Dit heeft btw ook te maken met de manier van wegschrijven: het gebruikte (eigen) SAN-filesystem (dus geen NTFS of zo), doet niet aan fragmentatie. Hierdoor moet er even worden "nagedacht" voordat er geschreven gaat worden. (realtime defraggen, zeg maar)
Lezen daar en tegen is op een fatsoenlijk nivo.
Dit apparaat is PASSIEF gekoeld. Ja hij voelt warm. Nee hij is niet te warm. Iedereen die ooit iets met harde schijven heeft gedaan, zal dit be-amen. daarentegen denk Ik niet dat het een goed plan is om er 10K schijven in te hangen. De schijven doen een "spin down" na 10 minuten niet gebruikt te zijn. er zit een kleine read-cache in de...