De inleiding
Omdat ik dagelijks werk met de notebook op school en ook graag game, kwam ik er niet onderuit om een muis met staart aan te schaffen in plaats van door te werken met een touchpad.
Met een touchpad werken heb ik geen problemen, maar met een FPS is een muis wel zo fijn
Aanschaf van de muis
Mijn budget lag op 40,- voor een fatsoenlijke muis. Draadloze muizen had ik geen behoefte aan (batterijen) 800dpi is voor mij te weinig in games, dus kwam ik in de 1600dpi-en-hoger categorie.
In deze categorie kwam ik 2 muizen tegen die in mijn budget lagen: de Logitech G3 en de Razer Krait. De G3 hadden we hier al thuis, maar aangezien ik een enthousiaste Razer-gebruiker ben en ook een hippe muis zocht, was voor mij de keuze snel gemaakt en ben ik diezelfde middag naar Computerland om daar de muis op te halen voor 34,50.
De muis en de eerste ervaringen
Thuis aangekomen heb ik de muis aangesloten op een USB-poort en heb ik de bijgeleverde software (versie 1.02) geïnstalleerd.
Om de muis te testen, heb ik CoD2 en en CS:Source tegen een familielid gespeeld. Tijdens het spelen viel me op dat de muis een stuk preciezer is dan de Logitech Gx-telg. Waar de G7 een refreshrate heeft van 500Hz, komt deze muis tot 1200Hz (in Razertaal: APM oftewel Actions-per-Minute).
De muis is erg smal en dit vind ik erg onprettig voor mensen met grote handen. Dit kan ook te maken hebben met gewenning aan de muis.
Na een weekje te hebben gespeeld met de muis (waaronder een LAN van 24 uur) moet ik toegeven, dat de muis wel degelijk fijn in de hand ligt. De muis is zeer licht, waardoor bewegen een stuk makkelijker gaat dan met de G7.
Aantal knoppen
Er zitten 'maar' 3 knoppen op de muis en een scrollwheel. Maar dit is voor mij voldoende.
[Update 16 januari 2007]
De linkerknop van de muis zit vast. Ik ga hiermee terug naar Computerland om te kijken of dit te verhelpen valt.
Bouwkwaliteit
De muis is solide en tot nu toe nog geen gekraak gehoort van de muis.
Zoals ik eerder aangaf zat de linkerknop moer en moervast. Klikken ging nog wel, maar het ging echt te stroef. Ik ben met mijn knaagdier teruggegaan naar Computerland en heb de muis omgewisseld.
Software
De software is degelijk en simpel, maar er zijn veel instellingen zodat iedereen de muis naar eigen wens kan afstellen. Hieronder een lijst wat er valt af te stellen:
- Sensitivity
- X-axis and Y-axis
- Master Acceleration Control
- Master Windows Control
- 400dpi or 1600dpi
- Scroll Wheel Speed
- Orientation (Left-handed or Right-handed
- Button Assignment
Graag had ik een mogelijkheid om de muis in te stellen op 800dpi. Dit omdat ik dat 800dpi het fijnst vind werken in Windows. Voor de games ga ik toch echt over op 1600dpi.
De conclusie
Wellicht aan de korte kant voor een duidelijk oordeel, maar na een week intensief gebruiken, ben ik zeer tevreden over de muis. De precisie, het gewicht en de software zijn een aantal punten waarmee de Razer-serie toch de Logitech Gx-serie overtreft.
Dat neemt niet weg dat ik de muis nog steeds aan de smalle kant vind