Mijn eerste indruk toen ik de doos in mijn handen had was: ''Wauw'', de videokaart word namelijk geleverd in een wat overdreven grote doos.
Na de instalatie op mijn pc, dat overigens zonder problemen verliep, natuurlijk meteen 3DMARK opgestart, Het resultaat was meer dan voldoende, de score was namelijk bijna het dubbele als die van mijn vorige kaart, de Radeon 9800 Pro van Sapphire.
Wat mij wel opviel, is dat als er beeld gerenderd moet worden, de geheugenchips een pokke herrie maken, zelfs bij het scrollen in een willekeurige toepassing zoals IE.
Na wat rond gevraagd te hebben, besloot ik een nieuwe koeling te kopen, want ik had horen zeggen dat het geluid dan weg ging.
Mijn oog viel op een Artic Cooling Silencer, de Silencer 5 Rev 3.
''Die er speciaal voor gemaakt is''...Niet dus. De stock koeling is er nog niet af of ik kom al het eerste probleem tegen: De 4-pins stroom voorziening zit in de weg, De Silencer is namelijk een grote koeling (ongeveer even groot als de kaart zelf) en de fan zit net boven de connector van de voeding, waar dus nooit iets op aangesloten kan worden.
Na veel prutsen heb ik de connector op de videokaart bewerkt zodat er losse draadjes in konden, na wat knip werk in de kabel van een...