Logitech Z-2300 Review

3 januari 2007, laatste update op 3 januari 2007, 1.173 views Rapporteer

Ik heb deze set afgelopen zomer gekocht om mijn Creative SW320 te vervangen. Omdat ik vooral muziek draai wilde ik perse geen surround set. Na een paar rondjes testen in de lokale Mediamarkt heb ik deze set mee naar huis gesleept. Geleept ja, de doos is zo aso groot en zwaar, deze wil je niet op de fiets mee naar huis nemen, geloof me! Thuis aangekomen heb ik de set uitgepakt, aangesloten en in laten spelen. Ik gebruik een Creative Audigy 4 geluidskaart. Afwerking: Hier kan ik kort over zijn: Deze set is solide gebouwd, en ook nog mooi om te zien. De sub is loeizwaar en erg groot. Dit beest is er duidelijk op gebouwd om veel, erg veel bas te kunnen produceren. De satellieten zijn ook degelijk gebouwd en staan erg stevig. Wel zitten...

Pluspunten

• Goede kwaliteit, zowel qua vormgeving en afwerking als in geluidsweergave.
  • Genoeg power om er een feestje van muziek mee te voorzien.

Minpunten

• Wat te weinig hoog met de toonregelaars op neutraal.
  • Net te korte, vaste speakerkabels aan de satellieten.
  • 2 Vaste kabels aan de afstandsbediening.

Thuis aangekomen heb ik de set uitgepakt, aangesloten en in laten spelen.
Ik gebruik een Creative Audigy 4 geluidskaart.

Afwerking:

De satellieten zijn ook degelijk gebouwd en staan erg stevig. Wel zitten er vaste speakerkabels aan die net wat te kort zijn naar mijn smaak. De kabels zijn wel solide van kwaliteit.

De afstandsbediening is ook fors, met een grote volumeknop, en een kleinere regelaar voor de bas.
Aan de afstandsbediening hangen 2 vaste kabels, 1 naar de sub, en 1 naar de geluidsbron.
Liever had ik alleen een kabel naar de sub gezien, en een losse kabel van de geluidsbron naar de sub.
Voor op zit een 3.5 mm jack om een koptelefoon in te pluggen, dit schakelt de speakers uit.

Muziek:
Ik luister naar een grote verscheidenheid aan muziekstijlen, en een ding viel meteen op: De sub en de satellieten werken voorbeeldig samen.
Je vergeet al gauw dat je naar een 2.1 set luistert, het geheel klinkt als 2 grotere speakers zonder losse sub.

Wel miste ik vanaf het begin wat hoog, waardoor de bas overheerste.
Door in de geluidsregeling in windows het hoog 1.5 streep omhoog te zetten klinkt de set nu wel evenwichtig. Toch jammer, liever draai ik met alle instellingen op neutraal.

Of ik nou jazz, pop, rock of klassiek draai, alles klinkt gewoon zoals het hoort, zonder dat de set een 'voorkeur' voor een bepaalde muzieksoort heeft.
Slechte opnames vallen direct door de mand door de goede detaillering van de set.

Films & games:
Dit is duidelijk de sterkste kant van deze set, alles klinkt kristalhelder, en de explosies laten het hele huis trillen.
De verstaanbaarheid is erg goed, en het stereobeeld lijkt buiten de satellieten te gaan.

De set gaat bijna onbehoorlijk hard. Als ik hem half open zet ga ik al bijna lopen van de herrie. Laat staan als ik het volume helemaal open zet.
Dit is geen set om in een gehorige flat te zetten, de buren komen dan al gauw langs, en dan niet voor een bakkie leut... ;)

Deze set heeft gelukkig geen plopjesprobleem.

Ik kan niet anders zeggen dan dat alle positieve reviews voor deze set terecht zijn. Je krijgt gewoon erg veel kwaliteit voor je geld.

Heb jij ook een Logitech Z-2300?

Omdat ik vooral muziek draai wilde ik perse geen surround set.
Mag ik vragen waarom geen surround? Ik luister zelf ook heel graag muziek en bezit de Z680 met 5.1 surround enz..Dze heeft ook de optie om bijv 2x stereo te doen of 6x direct. Ook in surround klinkt het gewoon goed dus ik vandaar mijn vraag.
Ik heb bij verschillende mensen surroundsets gehoord, en ik vind persoonlijk surround niet perse mooier of beter dan 2 kanaals.

Plus dat ik in mijn kamer geen ruimte heb voor de achterspeakers, of ik moet ze midden in de kamer aan kabels op gaan hangen. Erg onpraktisch.
Ik zit aan mijn pc namelijk met mijn rug naar de zitkamer, dus er is geen muur achter me.
Die reden kan ik wel begrijpen, feit is dat smaak altijd persoonlijk is, en als je geen ruimte hebt dan houdt het idd ook op. Overigens wel een nette survey, was ik vergeten te vermelden de 1e x zag ik.
Ik heb die Z2300 ook gehad. Geen plopjesproblemen meer, maar wel een constante brom afkomstig van de voeding. Luister maar eens of die van jou dat ook heeft (en dan het liefst zonder achtergrondgeluid en je PC uit). Mijn PC is nl. heel stil en dan hoor je het constant.