Ik heb voor de ViewSonic gekozen omdat ik een scherm wilde dat vooral met werk (niet grafisch) en films goede prestaties neerzet, en het liefst ook nog een beetje goed is met gamen. Het scherm wordt gebruikt in een dual screen opstelling en verving een 17" CRT. (De 19" CRT heb ik aangehouden en draait nu als secundair scherm, de ViewSonic is uiteraard primair nu)
Voor het kijken van films vond ik het erg belangrijk dat de kijkhoeken (verticaal en horizontaal) goed zijn. Met werken en gamen zit je normaal wel recht voor je scherm, maar niet als je films kijkt. Schermen met TN panels vielen daarom eigenlijk al af.
Na het lezen van reviews op prad.de en behardware.com was ik meteen al enthousiast over de ViewSonic, maar ben ik toch kritisch blijven kijken naar andere schermen (vooral Samsumg). Uiteindelijk heb ik voor dit scherm gekozen op basis van de lovende reviews op de genoemde sites en de user reviews hier.
Toen ik het scherm voor het eerst in gebruik nam was ik meteen al onder de indruk (ik had daarvoor een 19" iiyama CRT). De kleuren en het contrast zijn fantastisch mooi (veel beter dan de CRT, maar dat was dan ook geen top model) en de kijkhoeken bevallen ook zeer goed (zie foto). De kleuren veranderen wel iets als...
Helaas, dit model heeft geen pixel garantie. Alleen de niet-breedbeeld "pro" modellen hebben een zero bright pixel garantie, waarbij je dus een compleet dode (zwarte) pixel moet accepteren.ViewSonic heeft een zero dead pixel garantie