Vortech Prestige 27 inch 4K Zwart Review
De Vortech Prestige (VTGMU27) is een monitor voor wie maximale beeldkwaliteit zoekt voor een scherpe prijs. Onder de motorkap blijkt dit een directe rebrand van de KTC H27P22S, voorzien van een modern AUO 7.0 Fast-IPS paneel (4K, 160Hz, 10-bit). De tekstscherpte is fenomenaal en motion handling is dik in orde. Er is bezuinigd op de basale voet zonder hoogteverstelling, maar gemonteerd op een VESA-arm haal je paneelprestaties in huis die moeiteloos concurreren met schermen uit een aanzienlijk hogere prijsklasse.
Pluspunten
4K / 160hz voor een zeer nette prijs bewezen monitor onder een nieuw merk
Minpunten
afstelmogelijkheden van de meegeleverde voet zijn beperkt
Inleiding & Eerste indruk:
Ik zocht een 2e scherm (eisen: IPS, 4k en liefst > 60hz). Via de pricewatch kwam ik terrecht bij deze 27" 4K 160Hz IPS monitor voor (ten tijde van aankoop) €219. Coolblue heeft deze uitgebracht onder het eigen merk 'Vortech' (whitelabel). Aangezien Coolblue zelf geen fabrieken heeft, was ik benieuwd wat er onder de motorkap schuilt. Na analyse van de hardware en EDID blijkt dit een directe white-label rebrand te zijn van een Chinese ODM: Shenzhen KTC Technology Group.
De meegeleverde voet bestaat uit een relatief eenvoudige kunststof constructie met een metalen kern. Hoewel de assemblage snel en schroefloos verloopt (klik-en-klaar), zijn de ergonomische mogelijkheden zoals bij de meeste budgetmonitoren beperkt. Ik heb zelf de voet verder niet gebruikt en hem gelijk op een monitor arm gemonteerd.
Hardware & Forensisch bewijs (MonInfo EDID):
Hardware & Forensisch bewijs (MonInfo EDID):
- PNP ID: SKG2722 (Geregistreerd bij VESA als Shenzhen KTC Commercial Display Technology Co., Ltd.).
- Scaler / Controller: MStar 0x56 (MediaTek) met 1480 MHz videobandbreedte (DisplayPort 1.4 DSC).
- Productiedatum: Week 15, 2026 (verse productierun, geen oude overstock).
- Paneel: AU Optronics AUO 7.0 Fast-IPS (AHVA, M270QAN07-familie).
- Kleurdekking: Natively ~95% DCI-P3 / 130% sRGB met 10-bit signaalondersteuning (8-bit + FRC).
Beoordeel deze review:
Heb jij ook een Vortech Prestige 27 inch 4K Zwart?