Samsung 990 1TB Review
Een goede SSD voor dagelijks gebruikt. Goede specificaties, eenvoudig in te bouwen, en de kwalitwit is zoals je van Samsung SSD's mag verwachten erg hoog. Ik heb deze SSD gebruikt als upgrade van een Samsung 970 EVO Plus 1 TB die bijna vol zat, en dit is een waardevolle upgrade.
Pluspunten
Goede bouwkwaliteit, voelt degelijk aan Temperatuur blijft relatief laag Goede prestaties
Minpunten
Geen
- Algemene beoordeling
- Bouwkwaliteit en afwerking
- Gebruiksgemak
Na aansluiten wordt de SSD probleemloos door het systeem herkend, waarna er zonder problemen een Windows installatie op gedaan kan worden. Na installatie van SSD Magician blijken alle waarden netjes binnen specs, geen errors, geen degradatie etc.
- Prestaties
De prestaties zijn top, bovenstaande in acht nemend. Sequenteel schrijven behaalt de SSD een sustained snelheid van ongeveer 3390 MB/sec, bij sequentieel lezen ligt dit met ongeveer 3500 MB/sec nog net een fractie hoger.
Om dit in perspectief te plaatsen: mijn oude SSD (970 EVO Plus 1 TB) haalde met schrijven ongeveer 2680 MB/sec, en met lezen 2900 MB/sec. Dit is dus een significante verbetering die met een volwaardige PCIe 4.x bus nog aanzienlijk groter zal zijn.
- Temperatuur
Deze warmte is meer dan acceptabel dus, en zou geen enkel probleem moeten opleveren op de langere termijn.
- Conclusie
Zou ik deze kopen als upgrade van een 970, puur voor de performance? Dat ligt eraan. Voor normaal alledaags gebruik denk ik persoonlijk niet dat dat een heel erg merkbare performanceboost geeft, en denk ik dat de upgrade niet per se de kosten waard is. Echter, voor zwaarder gebruik, en zeker als je een PCIe 4.x bus hebt, kan de upgrade wel degelijk de moeite waard zijn.
Wil je de SSD echter als extra SSD (primair of secundair) gebruiken naast een reeds bestaande SSD, dan kan ik deze zeker aanbevelen. Je gaat hier geen spijt van krijgen in mijn optiek.
Beoordeel deze review:
:strip_icc():strip_exif()/u/14/wildhagen60x60.jpg?f=community)