Roborock Qrevo Edge 2X - Zwart Review
Prima, stil, uitgebreide app en goed resultaat
Pluspunten
Uitgebreide app Goede home assistant integratie Stil Dun dus onder de bank
Minpunten
Lijkt tijdens dweilen strepen achter te laten
Afgelopen week heb ik de Roborock Qrevo Edge 2 gekocht en inmiddels heb ik er de eerste ervaringen mee opgedaan. Tot nu toe ben ik erg tevreden.
De robot was netjes en goed verpakt en na het uitpakken eigenlijk direct klaar voor gebruik. Ook de dock is prettig in gebruik en voelt allemaal degelijk en goed doordacht aan.
Een van mijn belangrijkste eisen was de hoogte van de robot. Mijn bank heeft namelijk maar een paar millimeter extra ruimte ten opzichte van de hoogte van de Edge 2. Ik was daarom vooraf best benieuwd of hij daadwerkelijk onder de bank zou kunnen komen. Dat blijkt gelukkig goed te werken. Na een kleine aanpassing in de app rijdt hij netjes onder de bank door en zuigt én dweilt hij daar gewoon. Dat is voor mij echt een pluspunt.
Wat me daarnaast direct opviel, is hoeveel stiller deze robot is dan mijn oude Roborock S5. Het verschil is behoorlijk groot. De navigatie werkt zoals ik dat van Roborock gewend ben: netjes en logisch. Leuk detail is dat de robot bij gedetecteerde obstakels foto’s maakt, waardoor je in de app kunt zien wat hij onderweg is tegengekomen.
Over de app ben ik ook erg positief. Er is ontzettend veel in te stellen en aan te passen, zonder dat het onoverzichtelijk wordt. Je kunt de robot daardoor behoorlijk goed afstemmen op je eigen woning en wensen.
Tijdens het dweilen viel me één klein puntje op. Tussen de twee dweilpads lijkt een kleine strook/zone niet direct meegenomen te worden. Ik weet nog niet zeker of dit normaal is, maar het lijkt erop dat de robot dit bij de volgende baan alsnog meepakt. Ik wil dit de komende tijd nog even in de gaten houden.
Voor mij is een ander groot pluspunt de Home Assistant-integratie. Die is echt uitstekend. Vrijwel alle relevante sensoren en informatie zijn beschikbaar, maar ook de bediening kan vanuit Home Assistant worden aangestuurd. Zelfs de kaart van de robot is daar beschikbaar. Voor iemand die Home Assistant gebruikt, is dat wat mij betreft een behoorlijk sterke feature.
Al met al ben ik tot nu toe een zeer tevreden gebruiker. De Edge 2 voldoet aan mijn belangrijkste eisen, komt daadwerkelijk onder mijn lage bank, maakt duidelijk minder geluid dan mijn oude S5 en de combinatie van de goede app en uitstekende Home Assistant-integratie maakt het geheel erg compleet.
Dit zijn uiteraard nog maar mijn eerste ervaringen na ongeveer een week, dus ik ben vooral benieuwd hoe hij zich op langere termijn houdt qua dweilen, onderhoud en dagelijkse betrouwbaarheid. Maar de eerste indruk is absoluut positief.
Beoordeel deze review:
Heb jij ook een Roborock Qrevo Edge 2X - Zwart?
:strip_exif()/u/20659/crop68b0a63d5da15.gif?f=community)