JBL Quantum 520 Zwart Review

28 september 2026, laatste update op 28 september 2026, 15 views Rapporteer

goede headset, plug and play en mag niet klagen ben er zeer blij mee.

Pluspunten

• goeie batterij
  • plug and play
  • ondersteunende software

Minpunten

• mic is niet de beste maar ook niet slecht

Ik stream regelmatig games op zowel pc als PS5, dus een headset moet bij mij vooral snel kunnen schakelen zonder gedoe met kabels. De Quantum 520 nu een weekend non-stop gebruikt. Eerste indruk: het geluid uit die 50mm drivers is echt verrassend vol. In shooters hoor je voetstappen en herlaadgeluiden heel direct aankomen, en op de pc kun je via die QuantumENGINE-software de equalizer nog flink naar eigen smaak finetunen. De USB-C dongle inprikken op de PS5 werkte meteen plug-and-play zonder vertraging. Dat de microfoon los te koppelen is, vind ik een dikke plus, want tijdens het streamen gebruik ik toch liever mijn eigen losse microfoonarm. Zijn er minpunten? Jazeker. De microfoon zelf klinkt voor een potje Discord prima, maar voor stream-opnames is het geluid wat aan de vlakke en blikkerige kant. Daarnaast voelt de behuizing wat plastic aan en kun je de oorschelpen niet inklappen om hem makkelijk mee te nemen. De kussens zitten wel zacht al merkte ik na een sessie van 4 uur achter elkaar dat mijn oren toch warm begonnen te worden. Maar voor de eerste paar dagen zeker niet verkeerd
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een JBL Quantum 520 Zwart?