Sony WH-1000XM4C Zwart Review

27 september 2026, laatste update op 27 september 2026, 35 views Rapporteer
Product geleend +1

Na het uitgebreid testen van de Sony WH-1000XM4C ben ik overwegend tevreden. De koptelefoon voelt degelijk en licht aan en is makkelijk op te vouwen voor onderweg. Vooral de noise cancelling valt positief op: lage, constante geluiden zoals het geluid van de bus worden bijna volledig weggefilterd. Stemmen en hogere geluiden worden minder sterk gedempt, maar zijn met muziek aan nauwelijks hoorbaar. De geluidskwaliteit is warm met duidelijke bas en is dankzij de 10-band EQ goed aan te passen. De touchbediening werkt prettig en de batterijduur is prima. Alleen na ongeveer een uur krijg ik wat irritatie door de draagband.

Pluspunten

• Sterke ANC
  • Warm en basrijk geluid...
  • ...wat naar eigen smaak te maken is via de 10-band EQ
  • Comfort en seal van de oorkussens

Minpunten

• Comfort draagband
  • Prijs, tijdens een aanbieding veel interessanter

Na het uitgebreid testen van de Sony WH-1000XM4C ben ik overwegend tevreden. De koptelefoon voelt degelijk aan, maar is tegelijkertijd redelijk licht. Ook het opvouwen vind ik een groot pluspunt, omdat hij daardoor een stuk minder ruimte inneemt wanneer je hem in een tas meeneemt.

Het sterkste onderdeel vind ik persoonlijk de noise cancelling. Ik heb hem onder andere in de bus en in drukkere omgevingen gebruikt en daar merk je echt verschil. Vooral lage, constante geluiden worden bijzonder goed weggefilterd. Het geluid van de bus zelf hoor ik met ANC bijna niet meer. Mensen en andere hogere geluiden worden iets minder sterk gedempt, maar met muziek aan verdwijnen die voor mij vrijwel helemaal.

De geluidskwaliteit past goed bij mijn voorkeur. Zonder aanpassingen klinkt de XM4C vrij warm en heeft hij een duidelijke bas. Via de 10-band EQ kun je daar echter veel aan veranderen, waardoor je behoorlijk wat vrijheid hebt om het geluid precies zo in te stellen als je wilt. Ook de touchbediening werkt over het algemeen soepel en de batterijduur is prima voor dagelijks gebruik.

Mijn enige echte kritiekpunt is het comfort bij langer dragen. In eerste instantie zit hij prettig dankzij de zachte oorkussens en de goede afsluiting, maar na ongeveer een uur krijg ik zelf wat irritatie door de draagband. Dat is natuurlijk persoonlijk en kan voor iemand anders helemaal geen probleem zijn. Daarom vind ik de XM4C ondanks dat punt nog steeds een interessante all-round koptelefoon voor wie vooral goede ANC, aanpasbaar geluid en een compact ontwerp zoekt.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Sony WH-1000XM4C Zwart?