Philips 55OLED811/12 Zwart Review

20 september 2026, laatste update op 28 september 2026, 74 views Rapporteer
Product geleend 0

Ik ben erg tevreden met deze Philips OLED. Het beeld is scherp, de kleuren zijn mooi en vooral het diepe zwart valt direct op. Ook overdag is het scherm helder genoeg. Ambilight blijft voor mij echt een groot pluspunt, vooral ’s avonds geeft het veel sfeer. Het geluid is verrassend goed voor een tv en ik heb voorlopig geen soundbar nodig. De installatie ging snel en de televisie werkt stabiel. Ook tijdens het gamen presteert hij erg goed, met een snelle reactie en mooi vloeiend beeld. De afwerking is netjes en het wegwerken van de kabels via de poten vind ik slim gedaan. Titan OS werkt prima, maar het aanbod van apps mag wat uitgebreider. Ook reageert de afstandsbediening soms wat traag. Verder ben ik zeer tevreden en voldoet de televisie zeker aan mijn verwachtingen.

Pluspunten

• Zeer goede beeldkwaliteit
  • diepe zwarttinten
  • helder beeld
  • goed geluid
  • natuurlijk Ambilight

Minpunten

• afstandsbediening reageert soms wat traag
  • Prijs

Na een tijdje de Philips 55OLED811 gebruikt te hebben, ben ik vooral tevreden over de beeldkwaliteit. Het OLED-scherm geeft mooie natuurlijke kleuren, veel contrast en echt diepe zwarttinten. Ook in een lichte kamer blijft het beeld goed zichtbaar. Bij films en series komt dit goed tot zijn recht, maar ook sport en gaming zien er erg goed uit. Tijdens het gamen reageert de tv snel en het beeld blijft mooi vloeiend.

Ambilight is voor mij één van de beste functies. Vooral ’s avonds geeft het extra sfeer en maakt het kijken prettiger. Het ingebouwde geluid is beter dan ik had verwacht, waardoor ik voorlopig geen soundbar nodig heb.

De installatie was eenvoudig en de tv werkt stabiel. De afwerking is netjes en de kabels kunnen mooi worden weggewerkt. Minder enthousiast ben ik over het beperkte app-aanbod van Titan OS en de afstandsbediening mag soms wat sneller reageren. Verder een erg complete OLED-tv waar ik zeer tevreden mee ben.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Philips 55OLED811/12 Zwart?

Is de afstandsbediening traag of is Titan traag?
Een traag aanvoelend systeem kan er echt niet voor deze prijs. Dan is er teveel bezuinigd op de SoC.
Geen last van reclame?
Bij mij lijkt het vooral de afstandsbediening te zijn die soms wat traag reageert, bijvoorbeeld bij het volume. Titan OS zelf werkt over het algemeen prima en stabiel. Reclame heb ik tot nu toe niet als storend ervaren.