Urban Factory JUICEE MAX Review

15 september 2026, laatste update op 15 september 2026, 32 views Rapporteer

⚠️ Gevaarlijk – batterij ernstig vervormd

Pluspunten

• bruikbaar

Minpunten

• zwaar
  • te groot om mee te nemen in broek-of vestzak

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Deze Urban Factory Juicee Max batterij is op een zeer verontrustende manier defect geraakt. De batterijen binnenin zijn zo sterk vervormd dat het lijkt alsof ze zijn ontploft. Hierdoor is de volledige kunststof behuizing opengekomen en kan deze niet meer worden gesloten. De batterijen zijn nu duidelijk zichtbaar en staan volledig bol.

Gelukkig is er geen brand ontstaan en is er niemand gewond geraakt, maar dit was absoluut geen ongevaarlijke situatie. Wat mij bovendien extra verontrust, is dat de batterij op het moment dat dit gebeurde niet in gebruik was en ook niet aangesloten was om op te laden.

Een lithiumbatterij die spontaan zo sterk vervormt terwijl ze niet wordt gebruikt of opgeladen, vind ik een ernstig veiligheidsprobleem. Ik zou anderen dan ook aanraden hier voorzichtig mee om te gaan en een dergelijke batterij zeker niet verder te gebruiken of opnieuw op te laden.

Ik plaats deze review vooral om andere gebruikers te waarschuwen voor het mogelijke veiligheidsrisico.

Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Urban Factory JUICEE MAX?

Dit willen ze ws wel weten bij de NVWA. Zijn er meer, dan kan hij uit de handel.