Trust Verto Wireless Review
Erg prettige muis maar de bouwkwaliteit is erg bedroevend.
Pluspunten
Goedkoop Ligt prettig in de hand Licht Gaat lang mee op batterij
Minpunten
Scroll wiel encoder ging na 2-3 jaar moeilijk doen zachte coating ging vies plakken
Ik heb die van mij in 2021 gekocht omdat ik na te lang valheimen last kreeg van mijn pols.
Omdat ik wilde kijken toch voor deze en niet de 2-3 keer duurdere logitech gegaan.
Over het algemeen heel tevreden, ik heb er toentertijd €35 voor betaald en voor dat geld 'muist' ie prima:
ligt prettig in de hand, licht in gewicht, precies genoeg en in zuinig qua energie (batterijen gaan zeker wel een jaartje mee).
Na 3-3,5 jaar begon het scroll wieltje moeilijk te doen, zowel de encoder (niet consistent scrollen) als de rubber ging over het hard-plastic wieltje dat losliet, waardoor het ging slippen. Ook begon de zachte coating te vergaan, waardoor het erg vies werd en ging plakken.
Uiteindelijk bij amazon voor €7,- 2 nieuwe encoder wieltjes gekocht (gingen enkel per 2) en die omgesoldeerd en het rubber vastgelijmd. Tevens heb ik toen ook de coating eraf gekrapt/geschuurd/gewassen/vervloekt.
Ik heb voor deze weg gekozen omdat ik het e-waste technisch namelijk stom vond dat ik m moest afschrijven op deze dingen, maar was achteraf gezien dus liever voor een logitech gegaan, een merk waar ik zelf nooit problemen mee heb ervaren (mijn K330 toetsenbord-muis combi van 15 jaar oud uit mijn studententijd, waarschijnlijk nog bij de kijkshop gekocht, werkt nog prima).
Conclusie:
Dus maart 2021 gekocht, september 2024 gereviseerd en nu september 2026 nog steeds een perfect werkende, niet plakkende, gladde muis, waar ik erg blij mee ben.
door het gedoe met soldeerwerk en die coating is de conclusie alsnog matig, want dit zou ik niemand aanraden. Ik vind het ontzettend jammer spullen met zulke slechte materialen worden gebouwd. Had iets meer aandacht aan de coating en een paar cent meer aan de encoder uitgegeven en het was een perfecte muis geweest.
Conclusie:
Beoordeel deze review: