Philips 34B2U5900C/00 Grijs Review
Vanwege het lage aanbod aan 34" ultrawide monitors met hoge resolutie én refresh rate was ik blij verrast toen Philips dit model aankondigde. Het is fijne monitor met dezelfde PPI als een 27" 4K maar dan wat breder wat erg fijn is voor het werken met meerdere applicaties/windows.
De kijkhoeken zijn slecht, maar dit is iets waar VA om bekend staat. Echter krijg je wel een hoger contrast vergeleken met IPS. Daarnaast is de maximale helderheid (350 nits ongeveer) wat lager dan bij mini-LED monitors, houdt hier rekening mee als je in een kamer zit met veel zonlicht. De matte coating helpt hier wel tegen reflecties.
Pluspunten
Tekst is scherp door relatief hoge resolutie voor dit formaat Contrast is prima 120Hz werkt fijn Veel aansluitingen om telefoon te laden etc
Minpunten
Ingebouwde speakers zijn slecht Slechte kijkhoeken (vergeleken met IPS/OLED) Helderheid kan beperkt zijn
Heb jij ook een Philips 34B2U5900C/00 Grijs?
Dank voor je review! Ik zit ook te overwegen deze monitor aan te schaffen. Mag ik vragen wat voor systeem je aangesloten hebt op de monitor? Is dat Windows, Mac of iets anders (of allemaal...)? En ik ben ook benieuwd of je gebruik hebt gemaakt van de ingebouwde KVM functionaliteit. En zo ja, hoe dat werkt. En als laatste, ben ik benieuwd hoe je ervaringen zijn met de monitor nu je weer een weekje verder bent.
Dank je!
Fnofno
Ervaringen zijn nagenoeg hetzelfde gebleven; erg blij met de monitor. De resolutie is een grote stap vooruit t.o.v. 1440p. Contrast is veel beter dan IPS en de maximale helderheid is goed genoeg. Acer komt begin volgend jaar met een 34" 5K2K met Mini-LED die een hogere helderheid haalt. Voor mij niet de meerprijs en het wachten waard, maar als je veel games speelt misschien wel door de betere HDR.
De USB poorten geven niet heel veel stroom en lijken het ook niet te doen als de monitor uit staat. Wel in standby, maar dan knippert er continue een LED wat behoorlijk storend is.
[Reactie gewijzigd door tweegroenethee op 16 september 2026 19:21]
:strip_icc():strip_exif()/u/449787/crop5620cdd400f4a_cropped.jpeg?f=community)