EcoFlow Stream AC 5000, per stuk Review
Perfecte compacte thuisbatterij met (voor mij) voldoende capaciteit, maar naar wens uit te bereiden.
Pluspunten
Super makkelijk installeren Compact Geen omkijken naar AI- instelling voor automatisch laden/ontladen
Minpunten
Geen bediening op het apparaat zelf
Ik mijn zoektocht naar een geschikte thuisbatterij kwam ik op de EcoFlow Stream 5000 uit.
Na het nodige aan facebookgroepen te hebben gelezen en verdere reviews op het internet zag ik dat er diverse stekkerbatterijen waren met de nodige uitdagingen en problemen van gebruikers.
Aangezien ik niet zo handig ben had ik geen zin in gedoe met apps van dereden partijen of allerhande computerprogramma's om de batterij aan de gang te houden of te krijgen.
Met hulp van "Claude" heb ik mijn zoektocht verder gericht gedaan met een aantal concrete vragen;
- Ik wilde een compacte batterij omdat ik niet veel plek heb om hem neer te zetten.
- Ik zoek een batterij die ik in het stopcontact kan steken en verder geen omkijken naar heb
- Niet te gek duur zou ook wel leuk zijn
- Mijn avond - en sluipverbruik ligt rond de 4 kilowatt per dag.
Uiteindelijk kwamen er diverse adviezen uit waaronder de EcoFlow Stream 5000.
Na lang wikken en wegen heb ik me ingeschreven voor de pre-sale in Juni 2026 (300 euro korting) en uiteindelijk kort na de introductie op 15 Juli ontving ik het bericht dat ik geslecteerd was voor levering.
Na ontvangst direct uitgepakt en gaan installeren, dat was eigenlijk niet veel moeilijker dan de batterij (40KG) op zijn plek zetten, stkker in het stopcontact en gaan.
De app deed de rest !
Nu heb ik de batterij een week of 6 draaien en ben super tevreden, het draait probleemloos, hij staat in mijn schuur en ik heb geen omkijken naar.
De koppeling met Homewizard was appeltje eitje net zo als het koppelen aan mijn Zonneplan account.
In mijn app zie ik mijn avond en nachtverbruik volledig door de batterij worden opgevangen, en AI zorgt voor het meest efficiente opladen tijden goedkope uren of uit mijn zonnepanelen en voorziet mijn woning van stroom tijdens dure uren.
Kortom: voor mij een zeer goede keuze
- Niet te gek duur zou ook wel leuk zijn
- Mijn avond - en sluipverbruik ligt rond de 4 kilowatt per dag.
Uiteindelijk kwamen er diverse adviezen uit waaronder de EcoFlow Stream 5000.
De app deed de rest !
Kortom: voor mij een zeer goede keuze
Beoordeel deze review:
Heb jij ook een EcoFlow Stream AC 5000, per stuk?
:strip_icc():strip_exif()/u/2550704/crop6aa14c97a8692_cropped.jpg?f=community)