Port Designs 910203 Review
Prima alternatief voor het dure "origineel" uit Zwitserland
Pluspunten
Stille en fijne muisknoppen (lichte klik) Scrollwieltjes (ook horizontaal) draaien soepel Verticale free-spin-optie Muis voelt degelijk aan
Minpunten
Knoppen voor bladeren onhandig geplaatst
Erg fijne muis, die op de MX Master 3S lijkt, maar net iets zwaarder, breder en hoger is.
Ik heb beide muizen in huis en de Port Design voelt kwalitatief minstens zo goed aan als de veel duurdere MX Master 3S.
Zowel de muisknoppen als de scroll-wieltjes vind ik prettiger (soepeler) op de Port Design, behalve de bladerknoppen, die op deze muis iets groter zijn en ook iets meer uitsteken, waardoor ik er nog wel eens per ongeluk met mijn duim tegenaan druk, waar ik bij de MX Master geen last van heb.
Er is ook een speciale AI-button onder je duim, op de bodem (is in Windows gelijk aan het indrukken van de knop met het Windows-logo + C op het toetsenbord).
DPI is instelbaar en natuurlijk kun je ook switchen tussen 3 apparaten (2x BlueTooth en 1x USB). Dat schakelen doe je met een knop achter het horizontale scroll-wiel en niet op de onderkant van de muis, zoals bij de MX Master. Dit is dus ook handiger op de Port Design.
De muis is keurig verpakt en de doos bevat naast 2 handleidingen (BlueTooth en User Manual), een USB-A dongle (geparkeerd in de bodem van de muis), een voedingskabel USB-A naar USB-C en een USB A-C adapter.
Er schijnen programma's te zijn waarmee je de muisknoppen kunt configureren, maar die heb ik zelf nog niet uitgeprobeerd.
Een bijna perfecte muis, maar 1 ster aftrek vanwege de minder prettige plaatsing van de bladerknoppen.
Beoordeel deze review: