Over deze lens heb ik altijd gemengde gevoelens gehad. Ik gebruik hem nu sinds een jaar en heb hele goede en minder goede ervaringen ermee. De prijs is goed voor een lichtsterke lens als de 50mm 1.4 en de behuizing van de lens is ook ok. Ik heb de lens ook gekocht vanwege de usm motor, maar deze is kwalitatief slecht. Of het aan de lenscontstructie of aan wat anders ligt weet ik niet, maar na een tijd gebruik gaat de autofocus minder goed werken, ook is deze minder nauwkeurig dan ik had gehoopt.
De lens is scherp en heeft goed contrast als je hem een beetje dichtknijpt (vanaf f2.0) en een aangename zachte zweem bij f1.4 die gebruikt kan worden voor soft portraits. Lens flare is redelijk onder controle, hoewel de vorm van de flare lelijk is komt deze vrij weinig voor. De focus ring is van slechte kwaliteit (beter dan de echt goedkope lenzen) en als je L lenzen hebt gebruikt al helemaal. Autofocus snelheid is ok, maar niet super goed.
Mijn exemplaren hebben tevens last van chromatische abberaties wanneer onder de f2.8.
Al met al een goede lens voor de prijs, maar deze heeft zeker zijn (bouwkwaliteits) beperkingen.