Resonance: A Plague Tale Legacy, Xbox series S|X Review

7 september 2026, laatste update op 7 september 2026, 55 views Rapporteer
Product gekocht 0

Vorige 2 delen van a Plague Tale vond ik fantastisch en keek enorm uit naar deze. Het is compleet op een andere boeg gegooid en dat doet het spel niet veel goeds.

Pluspunten

• Gamepass
  • Mooie speel wereld
  • Muziek
  • Leuke puzzels

Minpunten

• Saai, herhalende gameplay
  • Personages niet boeiend
  • Vrij kort

3 van 5 sterren (Voldoende)
Waar het in A Plague Tale: Innocence en A Plague Tale: Requiem nog echt draaide om stealth, zuinig omgaan met je resources en vooral enorm veel spanning, voelt deze game voor mij meer als een soort puzzelsimulator met eentonige combat.

De puzzels zijn absoluut goed bedacht en vaak leuk om op te lossen, maar het probleem is dat je vooral heel veel van hetzelfde doet. Steeds opnieuw doorloop je min of meer hetzelfde soort gameplay, waardoor de variatie na verloop van tijd behoorlijk ontbreekt. Op een gegeven moment werd het voor mij dan ook gewoon een moetje. Ik wilde de game per se uitspelen omdat ik daar eenmaal aan begonnen was, maar tijdens de laatste hoofdstukken moest ik mezelf er echt doorheen slepen. De spanning die ik bij de vorige delen voelde, was voor mij grotendeels verdwenen. Ook de personages wisten me helaas maar weinig te boeien. Daardoor had ik steeds minder motivatie om te ontdekken hoe het verhaal verder zou gaan.

Maargoed voor Gamepass is dit een prima game en gelukkig duurde het maar 14 uurtjes.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Resonance: A Plague Tale Legacy, Xbox series S|X?