Sony ULT Tower 10 Review

7 september 2026, laatste update op 8 september 2026, 94 views Rapporteer

De Sony ULT tower 10 is een ultimate speaker, en is zeker meer dan een match voor de JBL Partybox Ultimate. Deze gaat zelfs harder dan de Ultimate, maar de bass dat is en blijft JBL's expertise. Echter voor 99% van de mensen is de bass wat hier uit komt al "to much" dus je gaat niks tekort komen.
Voor de prijs van +/- €690 euro is deze sowieso al vele malen je geld meer dan waard dan de PB Ultimate.

Pluspunten

• 1000 watt RMS
  • Erg zuiver en gebalanceerd geluid
  • Microfoon houders + Microfoon meegeleverd
  • Partylights is precies zoals ik het wil
  • USB-charging + Optische aansluiting
  • Bass is net wat beter dan ULT Tower 9
  • Geluid is volledig (tweeter, midrange, subwoofer)
  • LDAC support

Minpunten

• Groot, lomp en zwaar
  • Geintegreerde microfoon ontvanger werkt alleen met meegeleverde mic
  • Geen XLR of DJ aansluiting (voor mij geen minpunt)
  • Wielen zijn bruikbaar, maar mochten groter en breder
  • Geen batterij, alleen AC versie

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/XnUUh9W5k-WFeijMrZX4shHP770=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/709987/1X3mVLlNK44kJjD8wFU9qwYpKd0Nzd2yB0AdbF0PMAU6dTK8ui.jpeg?f=620xauto

Algemeen:
Ik ben erg fan van de Sony ULT (ultimate low-frequency technology) lineup, en sony is erg sterk teruggekomen. Ik was altijd een JBL fan, maar ben erachter gekomen dat JBL behoorlijk laks is op vlakken, waar het er toe moet doen. Namelijk het geluid, want opzicht is het niet verkeerd geluid, maar door de focus te leggen op bass, mist het detail op andere vlakken. Door ontbreken van mid-range drivers, vind ik het geluid niet compleet. Ik ben iemand die niet alleen bass wilt. Ik vind scheiding van instrumenten en geluid heel belangrijk. Laat dit nou net Sony's troefkaart zijn. Dit geld niet voor de JBL Partybox Ultimate, maar die heeft voor €1250 euro zichzelf uit de markt geprijsd. Daar kan ik bijna twee keer een ULT tower 10 voor kopen.

Ook de prijs valt me heel erg mee. Deze speaker heb ik gekocht voor €650 euro. Laat dat inzinken, want de JBL Partybox Ultimate kost namelijk nu nog steeds 1200+ euro. Terwijl deze ULT Tower 10 op alle vlakken behalve de bass beter is dan die laatstgenoemde. Ik vind de nieuwe ULT-tower max kwa design erg lelijk en mist de microfoon houders. En het gemak dat alles op de top panel te vinden is. Dat is de reden waarom ik toch gekozen heb voor de ULT Tower 10.

Kwa geluid scoort deze net wat beter dan de ULT tower 9, en geloof mij die blaast mij al omver met zijn geluid en bass. Echter is de 10 toch net iets zuiverder ofzo. Ik weet niet, maar de tower 9 moest ik in de EQ best nog wat tweaken en de bass wat terugschroeven. Bij deze hoeft dat niet, maar de bass is net zo hard en aanwezig als bij de tower 9. Ik kan de microfoon houders waarderen, en deze geeft deze speaker net die kers op de taart.

Verder kwa formaat is die echt groot, en dan bedoel ik echt groot. Dat maakt hem lomp, en zwaar. De wieltjes zijn net groot genoeg om comfortabel te verplaatsen, maar ik had gewild dat deze nog groter en breder zijn. Zoals dit het geval is bij JBL en Sony ULT tower 9

Software
De speaker wordt bediend via twee apps. Sony music center of soundconnect. En daar vind je ook de DJ controls en verlichting. Vroeger ging dit via Sony's fiestable app, maar ze hebben nu alles samengevoegd.
De app werkt goed, snel en is makkelijk te vinden en te bedienen.

Geluid:
Ik heb bijna alle 1e generatie Sony ULT speakers, en op basis van ervaring kan ik daarom vergelijken.
Dit is een top-tier speaker en is kwa performance echt gelijkwaardig aan de JBL Partybox Ultimate, Marschall Bromley 750 en Soundboks 4. Het geluid is zo zuiver, helder en in balans. Dit is echt precies wat je wilt als je alle soorten muziek luisterd. De bass kan ik kort over zijn. Deze is fenomenaal, en ook diep. 30hz en 40hz test op youtube heeft deze prima doorstaan. Ik vind het zeer belangrijk dat een speaker alle instrumenten heeft om de lage, midden en hoge tonen te kunnen weergeven. Dat is de reden waarom ik overgestapt ben van JBL naar Sony. Voor harde bass ga je naar JBL no contest, maar voor geluidskwaliteit moet je 100% bij Sony wezen. Ik ben bewust dat de JBL Partybox Ultimate (als enige van de line-up) mid-range drivers heeft, maar toch nog steeds is het geluid beter bij de Tower 10. Ook de prijs van €1250 euro is daarin meegewogen. Voordeel is dat Sony zijn eigen high-end codec (LDAC) ondersteunt, waardoor je altijd verzekerd bent van ongecomprimeerd geluid, want SBC heeft daarin toch wat beperkingen. JBL lost dat op door streaming via Wifi, want zo kan je ook hoge kwaliteit (lossless) geluid overbengen, maar als je dit echt wilt meenemen naar een feestje dan zullen de meeste toch altijd bluetooth gebruiken. Daarnaast als je mp3's luisterd en niet streamt. Dan heeft de JBL helemaal geen high-res geluid, want naast wifi moet je ook een abonnement hebben die dat dan ondersteund.
Dus dit is eigenlijk een gimmick. Je kan beter een high-res bluetooth codec hebben. Gemiste kans van de ultimate

Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Sony ULT Tower 10?