Hisense 55E8S Zwart Review

4 september 2026, laatste update op 4 september 2026, 23 views Rapporteer
Product geleend +1

Mooi beeld, verrassend goed geluid en een prima prijs-kwaliteitverhouding

Pluspunten

• Helder, scherp en gedetailleerd beeld
  • Mooi zwart
  • Ingebouwde speakers klinken goed

Minpunten

• Standaard gekozen kleurinstelling is wat vreemd
  • Opstarten duurt soms lang
  • Optische audio zit recht achteraan

Ik gebruik de 55E8S nu een dikke week als tweede tv en zet hier mijn bevindingen op een rijtje:

De Hi-QLED MiniLED-paneel levert een helder en contrastrijk beeld, met een opvallend diep zwartniveau voor dit segment. Ook op korte kijkafstand (ongeveer 2m voor een 55inch tv is vrij dicht) blijft het beeld scherp zonder dat pixelstructuur of ruis storend opvalt. Reflectie is minimaal, ondanks een groot raam pal naast de opstelling.

Kanttekening: de standaard beeldmodus die tijdens de eerste installatie geselecteerd wordt, geeft een merkbaar te gele kleurweergave. Overschakelen naar de modus "Standaard" corrigeert dit direct en levert een veel neutraler beeld op.

Zelf gebruik ik een externe soundbar via de optische uitgang, leuke is dat het toestel optische output en interne speakers tegelijk actief kan houden. Praktisch als je je externe set niet wil gebruiken.
Voor wie geen externe set heeft: de ingebouwde subwoofer/speakerset klinkt voller dan gemiddeld voor een ingebouwd systeem, al blijft het uiteraard geen vervanging voor een losse soundbar.

Puntje van kritiek: de optische uitgang zit loodrecht aan de achterzijde gemonteerd, waardoor je bij wandmontage extra afstand tot de muur nodig hebt, tenzij je een haakse optische kabel gebruikt.

Bouwkwaliteit is voor het segment prima: ongeveer 7 cm dik, smalle schermranden, zwarte afwerking, niets op aan te merken. De meegeleverde afstandsbediening heeft relatief veel losse app-knoppen (Netflix, Prime, Disney+, YouTube) functioneel, maar visueel wat druk.

De ingebouwde smart-tv-omgeving is vlot genoeg dat een externe Google TV Streamer overbodig bleek na een week gebruik. Fijn, want dan kan ik wat verder sparen om er een Nvidia Shield aan te hangen ;)
Opstarttijd van het toestel is wat traag. maar niets storend.

De 144Hz voor gaming heb ik nog niet geprobeerd. Een grondige test onder belasting volgt zodra GTA6 verschijnt :p voor nu is de eerste indruk zeker positief.

Deze 55E8S positioneert zich in het middensegment voor dit formaat, en de geleverde combinatie van paneelkwaliteit, geluid en verwerking rechtvaardigt die prijs. Geen vlaggenschipmodel, maar wel een sterk uitgebalanceerd toestel voor wie geen topprijs wil betalen. Al schommelde de prijs wel sterk de voorbije weken. Wacht dus zeker het goeie moment af.

Conclusie Sterke prijs/kwaliteitverhouding met een paar kleine kanttekeningen die stuk voor stuk eenvoudig te omzeilen zijn. Voor een tweede tv of een hoofdscherm zonder topbudget een terechte kanshebber.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Hisense 55E8S Zwart?