Ecovacs GOAT O800 RTK Review
Eerst een worx vision geprobeerd, maar deze wilde niet over onze tegels heen. toen deze aangeschaft en ik ben er echt heel blij mee. Werkt snel en is ook niet zwaar.
Pluspunten
gaat over stenen heen stil maaipatroon instelbaar uitgebreide app camera om mee te kijken tijdens het maaien "snel"
Minpunten
de RTK paal is misschien niet de mooiste ecovacs helpdesk/klantenservice is traag je kunt 5% extra korting krijgen wanneer je "klaagt" of aangeeft het toch niet te willen.
Tuin
Onze tuin (zie foto) is ingedeeld in staptegels met ernaast gras. Het gras is verder omringd door een rij hoge stenen en een groep stenen op gelijke hoogte met een lagere border erachter. Een uitdagende tuin dus voor een robotgrasmaaier.
Mislukt alternatief
Ik heb eerst een Worx vision m800 geprobeerd (deze was in de aanbieding bij de Hornbach), maar die wilde dus niet van de ene naar de andere kant en ook niet over de stenen heen... en dat is toch wel essentieel om beide kanten te kunnen maaien. Daarnaast botste die ook regelmatig tegen de zijkant en beschadigde al vrij snel.
Deze "Geit" heeft honger in gras;
De eerste keer ga je met behulp van de app langs de randen. dat is nog best lastig, want die robot beweegt met 0.35m/s vooruit en dan is het nog lastig sturen middels de app. Natuurlijk kun je het later nog bijstellen. Na de randen aangegeven te hebben ging de robot aan de slag. Verrassend stil en ook netjes. De zijkanten pakt hij bij de hoge stenen niet mee, want hij heeft geen kanten/zero-width of iets dergelijks. Dus dat kun je zien als een nadeel, maar voor ons is het prima zo, want het groeit netjes op tegen de zijkant van de stenen wat we wel mooi vinden. De stukken tussen de stenen gingen ook prima. De robot ging er netjes overheen en had er ook geen problemen mee. Je hebt ook geen draadjes in het gras nodig, want de robot werkt op GPS / AI / Vision etc.
Functies:
Handmatig maaien: Ik stel zelf handmatig iedere keer de maairichting in, maar dat kan de robot ook zelf per week wijzigen.
Automatisch maaien op basis van schema: dit doen we niet, want bij ons staat hij droog in de schuur.. dus ik plaats hem iedere keer zelf buiten.
Stoppen bij regen: Bij regen zou de maaier terug naar zijn station moeten, maar dit heb ik niet uitgeprobeerd, maar ik denk dat dit vast wel goed zal werken
WIFI verbinding: Wifi ontvangst/verbinding is ook goed. De Worx had er problemen mee; die moest ik bij bij wijze van naast de zender plaatsen, terwijl dat deze prima op afstand nog signaal heeft. Dus ook dat zou een mooi pluspuntje zijn.
meekijken: je kunt tijdens het maaien ook meekijken met de robot en er leuke filmpjes mee schieten.
dieren: Hij blijft netjes uit de buurt van onze hond wanneer deze op het gras ligt.... je kunt aan de robot ook een klein touwtje en een balletje vastmaken waar de hond achteraan kan rennen.. maar daar zou ik hem niet voor aanschaffen...
inhoud:
De meegeleverde snoeren zijn behoorlijk qua lengte, dus je kunt hem best wel op een grote afstand van het stopcontact plaatsen. Bij de Worx was dat toch een stukje minder lang.
Een minpuntje was het volgende:
Ik heb de robot aangeschaft via Ecovacs zelf, maar 2 dagen later zag ik dat hij bij Coolblue net ietsje goedkoper was. Dus ik wilde de bestelling annuleren bij Ecovacs. ik heb vervolgens de klantenservice gebeld, maar dat blijkt de reparatieservice te zijn. prima geholpen verder aan de telefoon, maar de webshop werkt onafhankelijk van hen. ook reactie op de email van cancelen kreeg ik niet. Vervolgens werd de robot geleverd en wilde ik hem terugsturen. Daarop kreeg ik de vraag/aanbod of ik hem toch niet wilde houden met 5% korting. Met de 5% korting kwam het onder de prijs van Coolblue en besloot ik hem dan maar te houden, ook omdat het terugsturen naar Coolblue makkelijker ging dan naar Ecovacs. de 5% moet ik overigens nog gestort krijgen op mijn rekening.. Het was dus een klein smetje op de gehele belevenis waar je je wel van bewust moet zijn.
Conclusie:
Zou ik hem aanraden: ja, als je van een mooi grasveldje houdt en niet al te veel er zelf aan wilt maaien, dan is dit de robot voor je. Heb je daarnaast ook nog eens lastige stenen enz liggen, dan is het al helemaal een no-brainer wanneer je een robot wilt. De Worx kon het in elk geval niet. Onze 35m2 is voor de robot +/-20% batterij dacht ik en kost hem 23 minuten om te maaien. Dus bij grotere stukken tuin is hij ook langer bezig, dus dan heb je er nog langer plezier van.
Mislukt alternatief
Deze "Geit" heeft honger in gras;