Wacom One Medium (2025) Review

1 september 2026, laatste update op 1 september 2026, 15 views Rapporteer

Ziet er degelijk uit maar knoppen op zowel tablet als op de pen zijn onhandig geplaatst. Bluetooth verbinding valt steeds weg waarna je met je muis de driver moet herstarten.

Pluspunten

• mooi vormgegeven

Minpunten

• pen slecht vormgegeven
  • bluetooth werkt niet goed
  • onduidelijke handleiding
  • onhandige knopplaatsing

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Ik gebruik al ruim 10 jaar een Wacom Intuos tablet bij mijn iMac, die het op zich nog prima doet maar wilde overstappen naar draadloos.

Ik moest online googlen hoe de aansluiting met bluetooth moest worden gemaakt, de bijgeleverde tekstloze quickstart guide was daar volstrekt onduidelijk over. Nergens staat aangegeven waar de twee buttons voor dienen, de tweede vond ik pas na googlen en ik weet nog steeds niet waar de bovenste voor is.

De bluetooth verbinding is een ramp. Ten eerste schakelt de verbinding al vrij snel uit als je de tablet eventjes niet gebruikt, kennelijk om energie te sparen. Desondanks was al binnen een dag het energieniveau gedaald tot onder de 70%.
Om na een gebruikspauze de tablet weer in te schakelen moet je de piepkleine button een paar seconden ingedrukt houden, en dan duurt het nog een paar seconden voordat de tablet weer reageert. Vreselijk onhandig.

Maar het allerergste is dat het de eerste dag al een paar keer gebeurde dat de bluetooth verbinding helemaal niet meer reageerde na het indrukken van de button. De tablet is wel verbonden met bluetooth, volgens mijn mac, maar de driver ziet hem niet meer. Om weer verbinding te maken moest ik met mijn muis de Wacom software opstarten en de driver handmatig herstarten.

De pen zelf is vreselijk onhandig vormgegeven, de buttons zitten verzonken waardoor je ze nauwelijks voelt met je vingertop en steeds moet zoeken waar die precies zitten. Je moet veel kracht zetten om de button in te drukken, waardoor het lastig is de pen op de goede plek te houden.

Tenslotte de beweging van de pen op de tablet, die lijkt soepel te werken zolang de usb kabel verbonden is. De gevoeligheid was redelijk precies in te stellen, maar zodra ik loskoppelde en overschakelde naar bluetooth leek de pen heel anders te reageren en schoot de cursor alle kanten op. Daarna kon ik tweaken wat ik wilde maar de pen bewoog niet meer soepel en leek een lichte vertraging te hebben.

Volstrekt onbruikbaar product, na 1 dag worstelen weer teruggestuurd. Wacom, do better!
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Wacom One Medium (2025)?