Hoymiles HiBattery 4020 AC Review
Na ongeveer zes weken testen heb ik een goed beeld gekregen van de HiBattery 4020 AC. Het concept vind ik erg sterk: een thuisbatterij die je gewoon via een stopcontact kunt gebruiken maakt energieopslag een stuk toegankelijker.
De installatie is eenvoudig en via de app kun je goed volgen wanneer de batterij laadt en ontlaadt. Volgens het systeem heb ik tijdens de testperiode inmiddels ongeveer €135 bespaard. Dat vind ik voor zes weken een behoorlijk bedrag.
Ik heb wel mijn twijfels over de meegeleverde P1-meter. Naar mijn idee laat deze niet altijd volledig nauwkeurige waardes zien. Daardoor vind ik het lastig om de berekende besparing helemaal zelfstandig te controleren.
De batterij zelf heeft tijdens de test goed gewerkt en doet na het instellen grotendeels automatisch zijn werk. Mijn ervaring is daarom positief, waarbij de nauwkeurigheid van de P1-meting voor mij het belangrijkste verbeterpunt is.
Pluspunten
Gebruiksvriendelijke installatie Stil
Minpunten
Zwaar
De installatie was eenvoudig en de app geeft veel informatie over het laden, ontladen en de berekende besparing. Volgens het systeem heb ik gedurende mijn testperiode inmiddels zo'n €135 bespaard. Dat klinkt natuurlijk erg goed en als die lijn zich doorzet kan het financieel behoorlijk interessant worden.
Ik plaats daar wel één kanttekening bij. De meegeleverde P1 lijkt bij mij niet altijd honderd procent nauwkeurig te meten. Ik zie soms waarden waarvan ik mij afvraag of deze helemaal overeenkomen met het daadwerkelijke verbruik van de woning. Daardoor vind ik het ook lastig om de berekende besparing volledig zelfstandig te controleren.
Dat neemt niet weg dat de batterij zelf tijdens mijn test gewoon netjes zijn werk heeft gedaan. Vooral het automatisch opslaan en later weer gebruiken van energie vind ik interessant. Je hoeft er na het instellen eigenlijk nauwelijks naar om te kijken.
Mijn ervaring is daarom positief, met als belangrijkste verbeterpunt de nauwkeurigheid en transparantie rond de P1-metingen en de berekening van de uiteindelijke besparing.
Heb jij ook een Hoymiles HiBattery 4020 AC?