Logitech MK295 Silent Wireless Combo (Qwerty US) Zwart Review

28 augustus 2026, laatste update op 28 augustus 2026, 29 views Rapporteer

Het toetsenbord is in het begin erg stil en de compacte muis is makkelijk om mee te nemen. Hij is wel erg klein, zelfs voor mijn kleine handen. Helaas wordt het toetsenbord na verloop van tijd merkbaar luider en kreeg ik uiteindelijk last van verbindingsproblemen waarbij aanslagen soms niet werden geregistreerd. De muis bleef wel goed werken.

Pluspunten

• Erg stil
  • Fijn om op te typen
  • Goede prijs/kwaliteit in het begin

Minpunten

• Toetsenbord wordt na verloop van tijd luider
  • Toetsen voelen wat mushy aan
  • Na verloop van tijd verbindingsproblemen

2 van 5 sterren (Slecht)
Toetsenbord
In het begin was ik erg tevreden over deze combo. Het toetsenbord is inderdaad erg stil, maar dit komt duidelijk door het gebruik van rubber; de toetsen voelen dus een beetje mushy aan. Dat vind ik zelf helemaal geen probleem, ik typte er fijn op. Na verloop van tijd begon het toetsenbord echter steeds luider te worden; dit viel vooral op wanneer ik nauwelijks gebruikte toetsen vergeleek met toetsen die ik dagelijks veel gebruikte. Slijtage is dus echt wel een dingetje.

Het grootste probleem ontstond uiteindelijk bij de draadloze verbinding. Na ~2 jaar(?) misschien iets minder? Begonnen er af en toe korte onderbrekingen te onstaan; soms registreerde het toetsenbord een paar seconden lang geen toetsaanslagen. Ik heb hem daarna vervangen.

Muis
De muis in deze combo vond ik best fijn en is nog steeds in gebruik. Ik gebruik liever de Logitech M330, deze ligt fijner in de hand én is stiller, maar de M220 die bij deze combo zit is prima, vooral om makkelijk mee te nemen. Maar let op: ik heb kleine handen en de muis is nog steeds eigenlijk te klein voor mij! Mijn handen zijn ~16,5cm lang en ~9,5cm breed (met duim). Dit is voor mij geen minpunt, ik vind het niet erg en het maakte het alleen maar makkelijker om de muis mee te nemen in mijn tas. Maar als je grote(re) handen hebt kan ik me niet voorstellen dat hij fijn is om te gebruiken.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Logitech MK295 Silent Wireless Combo (Qwerty US) Zwart?