Marshall Bromley 450 Review
De Marshall Bromley 450 is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een balans tussen een iconisch design en overtuigende audioprestaties. Gezien de bouwkwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en de veelzijdigheid voor verschillende muziekstijlen, biedt deze speaker naar mijn mening een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is een betrouwbaar en krachtig/luid systeem dat doet wat het belooft, en dat is voor mij de essentie van een geslaagde aankoop.
Pluspunten
Hoge kwaliteit Robuust gebouwd prijs/kwaliteit uitstekend LEDs / Lichtshow
Minpunten
Zwaarder dan verwacht Accessoires zijn extra App functionaliteiten
Vanuit Tweakers de kans gekregen deze speaker te testen, na afloop (ongeacht wat ik als review schrijf) krijg ik of een tegoedbon; of ik mag de speaker met korting kopen: Ik heb voor dat laatste gekozen, want ik ben fan.
Eerste indruk en bouwkwaliteit
Het uitpakken van de Marshall Bromley 450 voelt direct als een premium ervaring. De verpakking is robuust en biedt goede bescherming (iets te goed: want de speaker uit de doos tillen was misschien iets lastiger dan zou moeten). Eenmaal uit de doos bevestigt de speaker dit beeld; de afwerking is van hoog niveau. De bouwkwaliteit is solide en voelt duurzaam aan. De speaker ziet eruit alsof ie intensief gebruik moeiteloos aankan.
De speaker wordt op alle foto's van de website van de fabrikant makkelijk aan het handvat (aan de zijkant) getild, in de praktijk is deze best wel zwaar met 12kg.
De speaker komt met een Quick start guide welke kort genoeg is om nog te lezen voor de gemiddelde attentionspan in 2026.
Design en Featureset
Het design is mooi. Een van de meest opvallende features zijn de aanpasbare LEDs op het frontrooster (een frame van 6x7 lampjes, zonder kleur maar wel fel genoeg om op te vallen - ik ben fan. Hoewel de built-in patterns leuk zijn, zou het voor de toekomst een mooie toevoeging zijn als Marshall deze functionaliteit uitbreidt of openstelt voor hobbyisten; zodat ik zelf patronen kan configureren.
De bijbehorende app is intuïtief en functioneel, al is het jammer dat de instellingen beperkt zijn. Bij het eerste gebruik mocht ik meteen de firmware updaten - dit verliep soepel, hoewel ik nergens kon terugvinden waarom ik nou precies update (geen changelogs). Basweergave bijvoorbeeld kan je niet aanpassen via de app, maar alleen met de draaiknop op de speaker. In de praktijk is het geen dealbreaker, aangezien de standaard geluidsbalans al erg goed is afgesteld.
Geluidskwaliteit
Ik ben geen expert op gebied van geluid, of op welk onderdeel dan ook in deze review, maar mijn vrienden en ik zijn onder de indruk. Tijdens mijn luistersessies heb ik de speaker getest met diverse genres, mijn favoriete genres als techno en hard-house tot klassieke rock. Voor dancemuziek levert de Bromley 450 een verrassend diepe en strakke bas die de ruimte vult zonder aan helderheid in te boeten. Ook bij rockmuziek blijven de midden- en hogetonen gedetailleerd en gebalanceerd.
Ik heb 'm ook verbonden aan de TV voor films en on-off vergeleken met een fatsoenlijke soundbar (Q950-T), en daarvoor zou ik 'm niet weer gebruiken. Het is een stuk fijner kijken dan het reguliere TV geluid (dus als je van niks komt, misschien een leuke toevoeging), maar een dedicated soundbar met achterspeakers voor vergelijkbare prijs is een wereld van verschil.
Geluid weet écht goed een ruimte te vullen, ook met dank aan de speakers aan alle kanten van de Bromley. Buiten - waar deze speaker denk ik ook voor bedoelt is - maakt de speaker ook indruk. Hoewel het wel een verschil maakt of je voor of achter de speaker staat.
Algemene beoordeling
Eerste indruk en bouwkwaliteit