LG Mini RGB evo MRGB87 55" Zwart Review
Goede beeldkwaliteit met opvallend sterke prestaties in een lichte kamer
Pluspunten
beeldkwaliteit gebruiksgemak
Minpunten
geluidskwaliteit
Ik heb deze televisie gebruikt voor reguliere tv-uitzendingen, streaming en 4K-content. Mijn ervaring is dat vooral de combinatie van helderheid, contrast en kleurweergave sterk is. In mijn woonkamer valt overdag behoorlijk wat licht binnen, maar dat blijkt voor deze televisie nauwelijks een probleem. Het beeld blijft helder en details blijven goed zichtbaar.
Bij 4K- en HDR-content laat de televisie naar mijn mening het beste zien waartoe hij in staat is. De kleuren hebben veel impact zonder dat ze onnatuurlijk ogen en donkere scènes behouden veel detail. Omdat ik benieuwd was naar mogelijke blooming, heb ik daar speciaal op gelet, onder andere bij testvideo's met sterke contrasten. In de praktijk heb ik geen storende halo's rond lichte objecten tegen een donkere achtergrond kunnen ontdekken.
Ook snelle beelden worden goed weergegeven. Bij sport en ander beeld met veel beweging ervaar ik een vloeiende weergave zonder dat ik mij aan duidelijke bewegingsonscherpte stoor.
De installatie verliep probleemloos, al heb ik geleerd dat het niet altijd verstandig is om direct zelf allerlei instellingen te wijzigen. Nadat ik opnieuw met de standaardinstellingen was begonnen, kreeg ik een beter uitgangspunt om eventueel verder te finetunen.
Het besturingssysteem reageert vlot en de bediening via de afstandsbediening werkt prettig. De aanwijsmogelijkheid op het scherm vind ik daarbij handiger dan ik vooraf had verwacht.
Het ingebouwde geluid is voor mij duidelijk minder indrukwekkend dan het beeld. Stemmen zijn goed verstaanbaar, maar lage tonen en dynamiek blijven beperkt. Aangesloten op mijn externe audiosysteem vormt dat echter geen probleem.
Mijn conclusie na uitgebreid gebruik is dat de beeldkwaliteit de grote kracht van deze televisie is. Vooral voor gebruik in een lichte woonkamer heeft hij mij positief verrast.
Beeld: 5 sterren
Geluid: 2 sterren
Beeld: 5 sterren
Geluid: 2 sterren
Beoordeel deze review:
Heb jij ook een LG Mini RGB evo MRGB87 55" Zwart?