Hoymiles HiBattery 4020 AC Review

21 augustus 2026, laatste update op 21 augustus 2026, 18 views Rapporteer
Product geleend +1

hele degelijke accu.
plug en play, de app verteld wat je moet doen en hij is werkend binnen 10 minuten.
schakelt snel en in grote stappen.

Pluspunten

• heel stil
  • snel schakelen
  • grote schakelstappen

Minpunten

• zwaar

ik heb de Hoymiles HiBattery 4020 AC nu eventjes in gebruik en ik merk nu al dat mijn inkoop van stroom terugloopt.
De installatie van de batterij is super makkelijk en de app verteld je precies wat je moet doen.

De schakelstappen zijn groot, makkelijk 1000 watt per seconde en de accu reageert ontzettend snel. Het verbruik van de quooker wordt opgevangen binnen 2 seconde, en dat verbaasde mij, maar ik ben zeer blij verrast.

In de basis is de capaciteit 4 kWh, dit is voor mij genoeg om een hele dag te overbruggen. Er gaat in mijn geval wel een uitbreiding komen naar 12 kWh denk ik, zo tevreden ben ik er over. In dat geval kan ik de meeste stroom opvangen uit mijn panelen en kan ik er ook nog uit koken en een deel mijn auto laden.

ik heb de Hoymiles HiBattery 4020 AC op een aparte groep aangesloten waardoor de batterij maximaal kan laden en ontladen. Het verbruik van de vaatwasser of de wasmachine worden op deze manier perfect opgevangen.

De rte is heel goed, ik haal net geen 90%. Ik heb de zonnepanelen aangesloten via de off-grid stekker aan de achterkant, wat ervoor zorgt dat de accu eerst wordt opgeladen en wanneer de accu vol is, de stroom direct naar het net wordt gestuurd, zonder 2 keer de stroom te hoeven omvormen van ac naar dc en weer naar ac.
Het voordeel hiervan is dat de panelen blijven werken wanneer er een stroom onderbreking is, dit zorgt ervoor dat mijn accu blijft opladen wanneer het stroomnet is uitgevallen. Waar de panelen zonder deze accu, uit zullen schakelen.

Tevens is de accu bijzonder stil, af en toe hoor het wat relais schakelen, maar koeling hoor je niet, aangezien de accu niet gekoeld wordt met een ventilator. In de app kun je zien hoe warm de accu is, en bij maximaal vermogen, wordt de accu maximaal 42 graden. Niet gek.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Hoymiles HiBattery 4020 AC?