ASUS ROG Swift OLED PG27UCWM Review

20 augustus 2026, laatste update op 20 augustus 2026, 61 views Rapporteer

Na jarenlang een 1080p TN-monitor te hebben gebruikt, is deze monitor echt een enorme upgrade. Het OLED-paneel heeft extreem scherpe beelden, prachtige kleuren en een uitstekend contrast. Vooral de helderheid valt positief op, aangezien deze voor een OLED-monitor erg hoog is. De 240Hz-modus is ideaal voor normaal gamen, terwijl de 480Hz FHD-modus geweldig is voor competitieve games waarbij maximale snelheid belangrijk is. Ook het OSD is uitgebreid en duidelijk, met veel mogelijkheden om het beeld naar eigen voorkeur in te stellen. De uitgebreide OLED Care-functies geven daarnaast vertrouwen voor langdurig gebruik. De monitor ziet er zowel van voren als aan de achterkant erg strak uit. Voor mij is dit zonder twijfel een van de beste gamingmonitoren die ik heb gebruikt.

Pluspunten

• Extreem scherp beeld
  • 240/480hz
  • Fhd modus is handig voor je competitive games op 480fps
  • Extreem mooie kleuren ( ik kom van een TN paneel)
  • fel voor een OLED
  • Uitgebreid en duidelijk OSD
  • Uitgebreide oled care functies
  • Mooi achterpaneel

Minpunten

• Geen

De ASUS ROG Swift OLED PG27UCWM is voor mij een gigantische stap vooruit ten opzichte van mijn vorige monitor. Toen ik 10 was kreeg ik een Koorui-monitor met een IPS-paneel, en dat vond ik er toen al geweldig uitzien. Vier jaar later ontdekte ik deze monitor, met de meest ongekende specificaties die ik ooit had gezien. Als 14-jarige vond ik het dan ook geweldig om uiteindelijk zo'n high-end monitor te kunnen kopen.

De OLED-technologie zorgt voor perfect zwart, een uitstekend contrast en veel mooiere kleuren. Vooral in games met donkere omgevingen is het verschil direct zichtbaar.

De scherpte is indrukwekkend. De hoge resolutie zorgt ervoor dat tekst ontzettend strak is en games veel meer detail hebben. Daarnaast is de 240Hz-modus geweldig voor normaal gamen, terwijl de FHD 480Hz-modus ideaal is voor competitieve games.

Ook het OSD is uitgebreid en duidelijk. De vele OLED Care-functies geven daarnaast extra vertrouwen voor langdurig gebruik.

Het ontwerp vind ik eveneens erg geslaagd. De monitor voelt stevig en premium aan en het achterpaneel ziet er strak uit.

Tot nu toe heb ik eigenlijk geen echte minpunten gevonden. De prijs is hoog, maar voor deze combinatie van beeldkwaliteit, OLED, 240/480Hz en functies vind ik hem het geld waard.

Foto's volgen nog, de functie werkt momenteel niet.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een ASUS ROG Swift OLED PG27UCWM?