Xiaomi Redmi Buds 8 Lite Wit Review

1 september 2026, laatste update op 1 september 2026, 3 views Rapporteer

Ben je op zoek naar een betaalbaar tweede paar oortjes? Dan zijn de Xiaomi Redmi Buds 8 Lite zeker een paar om in overweging te nemen. Als dagelijks paar oortjes komen ze te kort. Zo is de audio alleen goed als je Noise Cancelling aan hebt staan. Zonder Noise Cancelling is de audio erg slecht.

Wel is de kwaliteit van het bellen erg goed en is de Noise Cancelling, gezien de prijs, ook echt goed. Er zijn dus zeker ook goede punten voor de Xiaomi Redmi Buds 8 Lite. Zelf zou ik ze echter alleen aanraden als je ze neemt als tweede paar oortjes. Ik gebruik ze voor de sportschool en ze liggen dus altijd in mijn sporttas.

Een aanrader voor jou? Lees de review even goed door want ze zijn zeker niet voor iedereen.

Pluspunten

• Uitstekende prijs
  • Applicatie om alle features te gebruiken op zowel iOS and Android
  • Gesture controls
  • Goede batterijduur
  • Veel features voor weinig geld
  • Microfoon presteert verrassend goed bij het bellen, zelfs buiten met wind

Minpunten

• Vrij grote case
  • Applicatie op elk apparaat nodig als je instellingen wilt wijzigen
  • Muziek zonder noise cancelling klinkt heel erg kaal en zonder bass
  • Volume niet aan te passen op de oortjes zelf

3 van 5 sterren (Voldoende)
Tegenwoordig zijn de draadloze oortjes niet meer weg te denken uit het straatbeeld (al komen de bedrade oortjes ook weer terug?!). Veel premium merken hebben dure draadloze oortjes, maar er zijn ook zeker goedkopere opties te vinden, zo zijn daar de Xiaomi Redmi Buds 8 Lite. Erg betaalbaar, vol met features, maar werken ze ook echt goed? We testen ze en leggen hier alles uit.Deze review is mede mogelijk gemaakt door Techpunt.nl, bedankt voor de Xiaomi Redmi Buds 8 Lite!

Specificaties & Unboxing

Een goed paar draadloze oortjes is echt lekker. Ik dacht altijd dat ik het niet zoveel zou gebruiken, maar ik zit echt vast geplakt aan mijn AirPods. Nou kan dat natuurlijk komen door de kwaliteit die Apple weet te leveren. Daarom was ik erg benieuwd naar de Xiaomi Redmi Buds 8 Lite. Kunnen deze goedkope oortjes, die ook Active Noise Cancelling hebben, ook goede kwaliteit leveren? Natuurlijk is er een enorm prijsverschil, maar hoe goed zijn de Xiaomi Redmi Buds 8 Lite nou echt?

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/WdgfSXC8IYOHbK4cvkmz_UWhkFw=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/522061/1WWL78P8LKXxT0nqm79n6bjXE0poiKHqunSIblCMsypJmuYaIJ.jpeg?f=620xauto Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/fltWwGr5-mCxsisUXelyN1WcrWw=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/522061/1WWL78XxWwSQ69Qwe11NjFtq5zddQciPfrw0IZkQErs9Kc7pP7.jpeg?f=620xauto Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/lJU7XOj19ViiWlMdi5vJ5P2_pIE=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/522061/1WWL78W95gMLXqLgXCN5S5XFXshCL7n9BJG1oKX6cdkARf75Kc.jpeg?f=620xauto Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/2kcPxBlOoHMyPnGq3ADsKe-ocLE=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/522061/1WWL784dly3XfzaYuuv0GQAGKlx9BP1bGGLhxhNkIfXOGEwXyr.jpeg?f=620xauto Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/_Q9s3TxOy-SfDgk8WZgj5yMiUxo=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/522061/1WWL782BdKJ70tAS8sRd244YmSaEghGJNrvqdzA4kzkRccEIyr.jpeg?f=620xauto Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/4Jw8S6L1knXVZ3b_zKQTYGyp-M8=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/522061/1WWL78xScAwAsbTQ7wUEX989D04JNdbwwuwk3lgpI2doJenZEL.jpeg?f=620xauto Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/A9YqogLN0-y0VcIN8oSXFBYSkSg=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/522061/1WWL78mGMfcCuJ0UJwhWHPhZYQjk6FoMtyZT5SwZmrRqaWQbno.jpeg?f=620xauto

Specificaties
Merk: Xiaomi Redmi
Model: Buds 8 Lite (M2539E1)
Connectiviteit: Bluetooth 5.4
Wireless Range: 10 meter (open ruimte zonder obstakles)
Temperatuur: 0 tot 45 graden celcius
Fysieke Connectie: USB-C poort
Operation Frequency: 2400MHz to 2483.5MHz
Maximum Transmit Power: <13 dBm (for EU)
Earbud input: 5V 150 mA
Charging case input: 5V 800 mA
Charging case output: 5V 300 mA
Batterijduur: +- 8 uur (zonder tussentijds opladen met de case)
Batterijduur met case: +- 36 uur
IP-Rating: IP54

Hardware & Design

De case van de Xiaomi Redmi Buds 8 Lite is wat aan de grote kant. Misschien komt dat omdat ik de wat compactere Apple AirPods gewend ben, maar ze voelen wat groter aan. Dat is opzich niet erg en zal waarschijnlijk met een grotere accu komen, wat dan weer een pluspunt is.

Alles voelt solide aan. De case zelf, het klepje, de oortjes, voor de prijs die je betaalt, krijg je gewoon een goed gebouwd paar oortjes terug. Ze passen goed, als je de juiste maat tips erop zet. Voor mij was dat Small. Die krijg je erbij trouwens. Ze komen standaard met Medium, maar in het zakje zit Large en Small.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/_Q9s3TxOy-SfDgk8WZgj5yMiUxo=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/522061/1WWL782BdKJ70tAS8sRd244YmSaEghGJNrvqdzA4kzkRccEIyr.jpeg?f=620xauto Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/A9YqogLN0-y0VcIN8oSXFBYSkSg=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/522061/1WWL78mGMfcCuJ0UJwhWHPhZYQjk6FoMtyZT5SwZmrRqaWQbno.jpeg?f=620xauto Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/dC1g8FMH_8hM0o4UVTGkpIC5So4=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/522061/1WWL78pxE485Cgj1nvnRrLvUqdDDDpZLugT9jcpOPLc8Dt0BbD.jpeg?f=620xauto Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/hkUFhzJGWBnMp8IPqOv3tn6UXkc=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/522061/1WWL78Nw1IoAm93MjpOuM4Tfh5AY4Jc8rwzhzXO6a2mY2MocoI.jpeg?f=620xauto Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/4h5p78gSv6EdrNusouNB7kInW8Q=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/522061/1WWL790FX1SVIVOh8wgwWm5mSczNkp7g4drUo3KKAY9JkhUVBo.jpeg?f=620xauto Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/4Jw8S6L1knXVZ3b_zKQTYGyp-M8=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/522061/1WWL78xScAwAsbTQ7wUEX989D04JNdbwwuwk3lgpI2doJenZEL.jpeg?f=620xauto
Draagcomfort
Voor mij zitten de Xiaomi Redmi Buds 8 Lite erg prettig. Wel heb ik, zoals eerder genoemd, de tips moeten vervangen naar Small. De medium waren iets te groot waardoor het net niet lekker paste. Ik ben dus gewend aan Apple AirPods, en ik moet zeggen dat het qua draagcomfort zeer dicht in de buurt komt daarvan. Je hebt bijna niet door dat je ze in hebt, ze passen lekker, zitten stevig in je oren, en vallen niet uit tijdens het lopen of rennen.
Gebruiksgemak
De sensor die herkent of de Xiaomi Redmi Buds 8 Lite in je oor zitten en er dus afgespeeld moet worden, en moeten pauzeren als ze uit de oren gaan, werkt zeer goed. Tijdens het lopen buiten en het luisteren naar een podcast had ik ze eventjes in mijn hand, en de podcast pauzeerde eigenlijk direct, er zat misschien 1 a 2 seconden vertraging in.

Toen ik de oortjes in deed, en vergeten was dat die feature erop zat, was ik blij verrast dat mijn podcast gewoon weer begon met afspelen. Het is een klein ding, maar het werkt goed en prettig.

Features

Xiaomi zou Xiaomi niet zijn als ze de oortjes niet helemaal vol stoppen met features. Zelfs in dit budgetpaar oortjes zitten eigenlijk alle features die je ook verwacht in een premium paar oortjes, maar de vraag is natuurlijk of ze net zo goed werken?
Applicatie - Xiaomi Earbuds
Om de Xiaomi Redmi Buds 8 Lite in te stellen, heb je de Xiaomi Earbuds app nodig. Deze is beschikbaar voor Android en iOS. Het installeren werkt simpel en je hebt geen account nodig om gebruik te maken van deze app, wat ik toch stiekem wel prettig vind.

Zodra je de koppeling met je telefoon gemaakt hebt, en je opent de app, kan je het een en ander instellen. Zo kan je ervoor zorgen dat de focus op de vocals komen te liggen, of juist op de bass als je dat wilt. Dat werkt wederom erg simpel en snel. Zodra je een ander profiel aanklikt, hoor je binnen 2/3 seconden verschil in de audio.

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/6Xi7z7-J5COro8hqYvdKJGo5Ucs=/620x/filters:strip_exif()/m/522061/1WWL79IKcXolI8JpakSVfmvpbWrCY5v4MXhUf3Z51BbQtpuFtv.png?f=620xauto Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/rPEljkqF0Jdm_1uH2suxCPC7_YI=/620x/filters:strip_exif()/m/522061/1WWL79myMjPHkgJ5NdnKfb1UFuNyUnG84nUCEbqCN0IIt4PdLH.png?f=620xauto Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/yGbkaaVaqXCtgp3si7jh_x_UI8A=/620x/filters:strip_exif()/m/522061/1WWL79twyV5UI3JC80G1v5qJbLlU16VwAzwXwfLbZjbqtoifKa.png?f=620xauto Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/yUv_MExHsdbzuLacq38tlZAcnt8=/620x/filters:strip_exif()/m/522061/1WWL79sKrmZT7YEvos7uKomaQcpWYXvAZoongf0MKs3mQHHJaU.png?f=620xauto Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/oPnNduH0_Dm6HD2KMU5EYdzJUgU=/620x/filters:strip_exif()/m/522061/1WWL79uOBVuALLrhnrUsYmtpNwNThVCzsQd2DcZUM4dzzFH8ja.png?f=620xauto Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/0gVb_K_1SgzZ8qgceun8oeyRzcI=/620x/filters:strip_exif()/m/522061/1WWL79bHC8CoJVyAi8cB6OrPJu9HP5fDTj4GVNV9R9Ut60i0D3.png?f=620xauto Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/KNKj6LPu_dQK2b-iiPzxsW6g4PE=/620x/filters:strip_exif()/m/522061/1WWL79lVVcRHqNU2nLldxqNb0vJ2u9h2ad9zWWyYzJEHFiPJfr.png?f=620xauto Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/i/-cVWJOimPm_PkgqymeNwIdA5Zgs=/620x/filters:strip_exif()/m/522061/1WWL79QjXAvcenpnG2qfsaRVo3quTB5pV70ypiACZIxtKeiIXd.png?f=620xauto
Audiokwaliteit
Ik was verbaasd van de kwaliteit van de audio, en niet perse in een positieve zin. De kwaliteit van het geluid als de Noise Cancelling niet aan staat, is bedroevend. Er zit geen gevoel in, het klinkt schraal, het klinkt leeg. Dat is erg jammer want ik wil zeker niet altijd met Noise Cancelling aan lopen of werken. Zelf heb ik eigenlijk altijd de Transparency mode aan staan.

Bij de Xiaomi Redmi Buds 8 Lite moet je dus echt de Noise Cancelling aanzetten wil je een beetje knap geluid eruit krijgen. Als je alleen een podcast wilt luisteren, of een snelle meeting wilt hebben is het geen probleem, maar wil je echt een uurtje naar muziek luisteren, dan is Noise Cancelling echt nodig.
Belkwaliteit
Over de belkwaliteit van de Xiaomi Redmi Buds 8 Lite ben ik zeer te spreken. Tijdens verschillende telefoontjes heb ik gemerkt dat het geluid van mijn stem, voor de andere partij, goed te horen is. Ook is er weinig tot geen last van achtergrond geluid.

Tijdens een test waar ik buiten liep, met wat wind, en langs een 50 weg, kon de andere partij mij goed verstaan en had diegene geen last van de passerende auto's. Dit is erg goed voor oortjes in deze prijsklasse.
Noise Cancelling
Hoe goed is de Noise Cancelling dan? Nou, daar ben ik dan weer positief verrast over! Die werkt, helemaal gezien de prijs, eigenlijk uitstekend! Natuurlijk hoor je wel het een en ander, maar het miauwen van mijn kat om eten kan ik er goed mee filteren. Voor de prijs die je betaalt, is de noise cancelling gewoon goed.
Dual Device Connectiviteit
Je kunt de Xiaomi Redmi Buds 8 Lite verbinden met 2 verschillende apparaten. Wat is hier het voordeel van? Als je bijvoorbeeld verbonden bent met je telefoon en laptop, en je bent YouTube aan het kijken op de computer en je krijgt een telefoontje, dan herkent de Xiaomi Redmi Buds 8 Lite dat. Zodra je dan opneemt op je telefoon, wisselen de oortjes automatisch mee en kan je je telefoongesprek voeren zonder handmatig te hoeven switchen van apparaat. Handig! Scheelt toch weer een handeling en een vertraging van een aantal seconden.
Gesture Controls
Je kunt de Xiaomi Redmi Buds 8 Lite bedienen via die oortjes zelf. Er zit een soort touchpad op waar je op kan tikken om verschillende acties uit te voeren. Welke zijn dat dan?

2x tikken (bellen), opnemen of ophangen
2x tikken (muziek), pauzeren of afspelen
3x tikken, volgende nummer
2 seconden lang ingedrukt houden, wisselen van Noise Cancelling modus

Hiermee kan je bijna alles doen wat er nodig is, alleen mis ik het regelen van het volume. Zelf vind ik het wel prettig dat ik het volume van mijn oortjes kan regelen via mijn oortjes en die functie hebben ze nou net niet. Het is geen ramp, maar het zou mooi zijn als het erop had gezeten.

Batterijduur & Opladen

Met een vol geladen Xiaomi Redmi Buds 8 Lite kan je ongeveer 8 uur luisteren, dit is zonder Noise Cancelling. Met Noise Cancelling haal je ongeveer 5 tot 6 uur. Met de case kan je de oortjes echter 3 tot 4x opladen voordat je de case zelf weer moet opladen. Je kunt dus gemakkelijk een werkdag doen met de oortjes.

Het opladen zelf duurt ongeveer 3 tot 4 uur voor de case en de oortjes weer helemaal vol zijn.

Zet je de Xiaomi Redmi Buds 8 Lite op Noise Cancelling, dan zijn het echt prima oordopjes met een goede kwaliteit van het geluid. Zet je de Noise Cancelling echter uit, of op Transparency? Dan is de kwaliteit echt zeer slecht. Er is geen bass te horen, het voelt heel kaal aan, en het is gewoon niet goed genoeg.

De kwaliteit van een telefoongesprek is wel goed. Zelfs als je buiten loopt kan de andere partij je goed verstaan en hebben ze geen last van passerende auto's. Er is wel een klein beetje te horen dat er wat audioverwerking in zit, maar dat is totaal niet storend.

De features en gesture controls zijn, voor de prijs die je betaalt, ook echt een goede aanvulling. Dual Device Connection, en het kunnen pauzeren of skippen van een nummer met wat tikken op de Xiaomi Redmi Buds 8 Lite werken ook goed. Wel mis ik de optie om het volume aan te kunnen passen via de oortjes, daar moet ik nu nog mijn telefoon voor pakken.

Over het algemeen zijn dit, voor de prijs, redelijk goede oortjes (als ze maar Noise Cancelling staan). Zelf gebruik ik ze om in mijn sporttas te doen en mocht ik ze willen gebruiken tijdens het sporten, zet ik ze sowieso op Noise Cancelling. Ook voor een snelle meeting op kantoor, waar Noise Cancelling sowieso wel handig is, is het een prima paar om erbij te hebben.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Xiaomi Redmi Buds 8 Lite Wit?