Ubiquiti UniFi Protect G4 Doorbell Pro Review

16 augustus 2026, laatste update op 16 augustus 2026, 46 views Rapporteer

Bij dit soort prijzen mag je verwachten dat het jaren probleemloos en snel werkt en het updaten ongemerkt plaatsvindt. Hier slaat wat mij betreft Ubiquiti de plank goed mis en kan ik in ieder geval de draadloze versie van het product op geen enkele manier aanraden.

Pluspunten

• Veel features
  • Eenvoudige installatie

Minpunten

• Slechte verbindingskwaliteit (WiFi)
  • Reboots en vastlopers

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Eerste indruk
De features, looks en Ubiquity experience zijn erg fijn. Aansluiten, pop-up in de app, onboarding.. nice! Bij de aanschaf zo'n twee jaar geleden wist ik vanuit mijn werk al dat de deurbel "rough edges" had, maar dit zou met software updates verbeteren.

Ervaring:
Helaas heb ik moeten constateren dat dit tot op heden niet het geval is. Na een paar jaar trouw updaten blijft de deurbel een vervelend rotding waar ik maar niet vanaf wil. Zo loopt hij vaak vast met als ultiem hoogtepunt precies op de dag van ons trouwfeest waarbij de genodigden ons allemaal gingen bellen omdat niemand open deed.

En dat is tekenend. De deurbel doet het soms maanden, weken of een paar dagen waarna hij zomaar niet reageert. Soms kan ik achteraf herhalen dat het geheugen weer is volgelopen (waarmee?!) of dat de verbinding is weggevallen, maar altijd zonder duidelijke oorzaak of notificatie in de app.

Na een reset is het probleem dan tijdelijk verholpen, maar moet je wel in Unifi protect de instellingen voor het display weer aanpassen, want op de een of andere manier kan je deze niet blijvend opslaan. Dit is dan ook het geval bij het reguliere updaten van de deurbel. Bij thuiskomst zie je de standaard animatie met een blaffend hondje in het display waarna je de boel weer mag configureren in Unifi Protect.

Naar mijn weten heb ik er alles aan gedaan om het de deurbel zo comfortabel mogelijk te maken. Hij werkt op de UniFi trafo, krijgt voldoende voltage en hangt hemelsbreed slechts een meter van een Ubiquiti access-point dat ik tegen beter weten in ook nog eens heb vervangen.

Als de deurbel werkt is de.. "aanbelervaring" gewoon matig.. Hij staat via een UDM Pro gekoppeld aan twee chimes die eveneens wispelturig zijn. Naast dat het geluid hiervan op vol volume erg zacht is doen ze het soms niet, of met een vertraging van ergens tussen de 10 en 20 seconden. De notificaties in de app ervaar ik met 5~10 seconden binnenshuis (WiFi) ook als zeer traag.

Remote features:
Met het risico op een een gefrustreerde postbode of buurman/vrouw gebruiken we ook de remote features niet meer. Soms werkte het subliem, maar vaker gewoon niet. Dan was er geen stemgeluid van de aanbeller of hoorden ze ons niet. Soms bleef het beeld stil staan of kwam het voor dat we helemaal niet konden reageren op de melding in de app.

Ik laat hem voorlopig hangen omdat er geen alternatief is, maar heb je op dit moment nog een Ring of andere deurbel hangen zou ik de moeite niet nemen om ook dit stukje home-automation op te nemen in je Unifi ecosysteem.

Verdict:
Bij dit soort prijzen mag je verwachten dat het jaren probleemloos werkt en het updaten ongemerkt plaatsvindt. Hier slaat wat mij betreft Ubiquiti de plank goed mis en kan ik in ieder geval de draadloze versie van het product op geen enkele manier aanraden.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Ubiquiti UniFi Protect G4 Doorbell Pro?