Lenovo IdeaPad Slim 5 15ARP10 (83J3002XMH) Review
Op 10-08-2026 kocht ik deze geweldige laptop tijdens de Back2School actieweken met een flinke korting!
Dit is een krachtige machine voor een lage prijs! Ruim voldoende voor de gemiddelde gebruiker. Als geroutineerd gebruiker beveel ik deze aan.
Pluspunten
Met een Ryzen 7 behoorlijk snel Mooie aluminium behuizing boven en onder 32GB snel werkgeheugen Zeer scherp Oled scherm Prijs/prestatie verhouding uitmuntend
Minpunten
Geen
Omdat ik ook slechte recenties las, had ik natuurlijk vooraf mijn twijfels. Die heb ik niet meer. Ik testte als eerste het grote 32GB 6400 MHz snelle gesoldeerde LPDDR5X werkgeheugen. Gewoon met de ingebouwde memory test utility in Windows 11 en liep 2 volledige gangen tweemaal door. Geen fouten. Ik denk dat MediaMarkt deze laptop eerst zelf helemaal test en bijwerkt, gezien hun eigen MediaMarkt achtergrond foto op de desktop. Meer dan deze achtergrond zit er aan vreemde zaken niet op deze laptop. Je zet desgewenst met één muisklik je eigen achtergrond er op. Deze versie van de Lenovo Ideapad Slim 5 is uitsluitend bij MediaMarkt te koop. Gefabiceerd vorige zomer, dus nog juist geen last van de extreme geheugen prijzen a.g.v. de AI hype. Vandaar het nu niet meer in deze prijsklassee voorkomende 32GB werkgeheugen. Windows Update zorgt voor een uptodate operating system.
Het echte Oled scherm is haarscherp met een hoge resolutie van 2560 x 1600 pixels met eveneens een hoge helderheid van 500 cd/m² (instelbaar). Heel mooi. Ook de aluminium behuizing is erg mooi. Komt ook bijna niet voor in deze prijsklasse. De laptop weegt slechts 1,5kg. Op het toetsenbord ontbreekt rechts het traditionele nummerieke pad. Boekhouders zullen dat missen. Overigens een fijn compleet toetsenbord met mooie achtergrondverlichting, instelbaar.
Een klein struikelblokje kan zijn dat je ontdekt, dat de MediaTek WiFi Lan Card, niet wil verbinden met sommige Fritz!box routers/accesspoints zoals mijn 5530 Fiber vanwege een WPA3 conflict. De remedie is simpel: zet in de instellingen van de MediaTek Card de versleuteling op WPA2 met bijbehorend wachtwoord en in Fritz!box de versleuteling ook op WPA2 of combi WPA2/WPA3 en het is direct opgelost.
Conclusie: een hele fijne laptop voor een bijzonder lage prijs.
Conclusie: een hele fijne laptop voor een bijzonder lage prijs.
Beoordeel deze review:
Heb jij ook een Lenovo IdeaPad Slim 5 15ARP10 (83J3002XMH)?