Creative MuVo Flex, Zwart Review
Opzoek naar een kleinere speaker kocht ik nu de Muvo Flex , die heel voordelig is. De grijze versie wordt momenteel verkocht op Amazon voor 22,-. Ik kocht zelf voor 25,- euro de zwarte rechtstreeks bij Creative. Hij is spatwaterdicht en heeft een USB-C poort om op te laden.
De MUVO flex is klein en licht. Hij gebruikt Bluetooth 5.3 met sbc codec. De speaker heeft een 10 watt driver en een passieve bass driver aan de onderkant.
Het geluid gaat vrij hard. Tot ongeveer 75% van het volume klinkt de speaker ok, maar zonder veel bassweergave. Het is een upgrade vergeleken met speakers van een telefoon. Het geluid is wel minder dan bij eerdere Creative muvo speakers.
Pluspunten
Compact en plat; past in kleine vakje rugzak Stabiele Bluetooth verbinding Waterdicht Speelduur van ongeveer 8 uur is prima Goedkoop Kwalitatief beter dan andere speakers rond de 2 tientjes
Minpunten
Geluid is minder dan bij eerdere Muvo speakers 2 speakers alleen te pairen met aparte auracast device Van Creative Labs verwacht ik beter geluid!
Eerder testte ik de Muvo Go en de Muvo Play. Die hadden beide heel lekker geluid met genoeg bass. Je kon ook 2 stuks pairen waardoor je heel mooi stereo geluid kreeg. De Muvo Go had zelfs stereo als je maar een speaker gebruikte.
Opzoek naar een kleinere speaker kocht ik nu de Muvo Flex , die heel voordelig is met een prijs van ongeveer 22,- euro op Amazon. Hij is spatwaterdicht en heeft een USB-C poort om op te laden.
De MUVO flex is klein en licht. Hij past makkelijk in elke tas en heeft een touwtje zodat je hem makkelijk ergens aan kunt hangen. Hij gebruikt Bluetooth 5.3 met sbc codec. De speaker heeft een 10 watt driver en een passieve bass driver aan de onderkant.
Het geluid gaat vrij hard. To ongeveer 75% van het volume klinkt de speaker ok, maar zonder veel bassweergave. Het is een upgrade vergeleken met speakers van een telefoon. Het geluid is wel minder dan bij eerdere Creative muvo speakers. Het klinkt beter dan een random Action speaker, maar van Creative ben ik beter gewend. Hoewel het geluid vrij zuiver is, mist echt de bass.
Eerdere Muvo speakers hadden wel een lekkere punch. Je kon ze bovendien makkelijk draadloos onderling pairen als je er twee van had, waardoor je een brede stereo sound kreeg.
Bluetooth verbinding
Het pairen van je telefoon met een Muvo Flex gaat gemakkelijk. De verbinding is stabiel en blijft intact ook als je even een andere kamer inloop.
Als je twee Muvo Flex speakers wilt pairen kan dit alleen via Auracast. De Flex heeft zelf geen Auracast zender aan boord. Dit betekent dat je alleen vauit een laptop of met een Creative usb Auracast bluetooth stickje (niet bijgeleverd) een stream kan starten die op twee speakers tegelijk afspeelt. Dit is veel te veel gedoe, waardoor 2 Flex speakers dus eigenlijk niet te pairen zijn zoals bij eerdere modellen.
Goeie keuze?
Ben je opzoek naar een lichte goedkope speaker om een beetje muziek af te spelen in de douche, voor in je backpack of om aan je fiets te hangen dan is deze Muvo Flex wel een voordelige koop.
Houdt je meer van speakers die een beetje verrassen op het gebied van geluid, dan is de eerdere en grotere Muvo Go een betere maar ook iets duurdere keuze.
Ik heb de JBL clip speakers nog nooit getest maar die zijn qua formaat meer vergelijkbaar met deze Muvo Flex en zou je ook kunnen overwegen. Zoek je gewoon een goedkoop speakertje dat beter is dan een gemiddeld Action speakertje, dan zit je goed.
3 sterren maar van Creative Lans ben ik beter gewend!
Bluetooth verbinding
Goeie keuze?
3 sterren maar van Creative Lans ben ik beter gewend!
Beoordeel deze review:
Heb jij ook een Creative MuVo Flex, Zwart?