Narwal Flow 2 Review

10 augustus 2026, laatste update op 10 augustus 2026, 217 views Rapporteer

Uitstekende robotstofzuiger!

Pluspunten

• Dweilen en zuigen
  • Alles voelt kwalitatief goed aan
  • Makkelijk te onderhouden
  • Goeie app

Minpunten

• Snapt soms niet zo goed hoe hoog hij is...
  • ...door deze onhandigheidjes vrij snel veel krassen
  • Soms moeite met veel stoelpoten onder de tafel

Waarom de Narwal Flow 2?
Na weken van reviews lezen en Youtube filmpjes kijken uiteindelijk de keus voor de Narwal Flow 2 gemaakt. Waarom geen Dreame of Roborock? De Narwal sprak mij gewoon meer aan. In deze prijsrange zijn eigenlijk alle specs wel dezelfde. De Flow 2 heeft een rollende mop in plaats van een roterende. Wij hebben een lavasteen gietvloer en men zegt dat een rollende mop dan beter is... voor wat het waard is.
Wat die moet doen:
Stofzuigen en dweilen. Hier kan ik kort over zijn. Dat doet hij fantastisch! Dit is mijn eerste robotzuiger/dweiler dus vergelijkingsmateriaal heb ik niet. Maar we zien gewoon duidelijk verschil op de vloer sinds hij rond rijdt. Ik ben over de drempel gedrukt door Prime week bij Amazon. Voor 999,- heb ik hem kunnen aanschaffen. Is hij dat waard? Vooraf was ik sceptisch. Nu zeg ik volmondig "Ja!". Maar hij moet dit niveau wel een paar jaar vasthouden wat mij betreft om de prijs te rechtvaardigen. Dus dat is afwachten..
De app:
Bij eerste installatie gaat de robot er op uit om het huis in kaart te brengen. Dit deed hij vrij goed. Wij hebben kozijnen tot de grond en af en toe zag hij een kamer wat eigenlijk de tuin in. Maar het overgrote gedeelte werd keurig in beeld gebracht. Vervolgens met het handje in de app de kamers wat "getuned". Kan dat beter? Ja, denk het wel. Maar als je eenmaal door hebt hoe je het moet doen werkt het prima. Zoals gezegd hebben wij een lavasteen gietvloer. Die is wat ruwer van nature en vervolgens dacht had de robot 8 vloerkleden herkent. Dat klopte uiteraard niet dus automatische vloerkleed herkenning heb ik uitgezet en heb zelf de bestaande kleden ingetekend. Ik heb daar 1 dag een uurtje aan besteed en toen was het naar mijn zin. Sindsdien die functies ook niet meer nodig gehad. Schema's zijn makkelijk in te stellen. Ruimtes zijn apart te definiëren en je kunt de robot naar specifieke ruimtes sturen mocht het nodig zijn. Wat mij betreft krijgt de app een dikke voldoende.
Basisstation:
Net als bij de robot zelf voelt het basisstation erg goed aan. Installatie van de stofzak en plaatsing reinigingsmiddel voor dweil ging makkelijk. Reservoir voor water en reservoir waar "vies" water in komt zijn makkelijk uit te pakken en te reinigen. De plek waar de afzuiging plaatsvind vanuit de robot wordt wel wat vuil na verloop van tijd. Maar ook dit is makkelijk te bereiken en met uitneembare bakjes prima schoon te houden. Alles bij elkaar kost het je maar een paar minuten. De oppervlakte welke hij schoon moet houden is +/- 160m2. Op 1 gevuld reservoir redt hij dat net aan 2x zonder dat ik hoef bij te vullen. Maar eigenlijk vul en schoon ik de reservoirs elke avond als ik weet dat hij heeft gedweild. Zoals gezegd is het een kleine moeite.
De robot zelf:
Ziet er uit zoals bijna elke robotstofzuiger :): Rond. Ook dit voelt premium aan en ook hier zijn de opvangbak voor stof en de dweil met simpele handelingen te reinigen/los te koppelen. Nieuwe filters, stofzakken en dweilen zijn tegen relatief zachte prijsjes te verkrijgen via Amazon. Na 2 maanden intensief gebruik heb ik nog niks hoeven vervangen. Overigens geeft de app aan wanneer je bv. de stofzak moet vervangen.
Nadelen, of beter gezegd: wat valt er een beetje tegen:
Eigenlijk valt er één ding echt tegen en dat is dat hij niet goed snapt hoe hoog hij is. Onze bank bestaat uit een aantal delen die in elkaar vallen. Onder de bank steekt dat iets uit naar beneden en het kliksysteem is van metaal. De Flow 2 is dus een aantal keer daar onder door gegaan en heeft zichzelf eraan bekrast. Sterker nog, soms rijdt hij er onder door en doordat de "annuleer" knop op de bovenkant zit drukt onze bank de annuleer knop in en rijdt hij terug naar zijn basisstation. Het heeft mij wat tijd gekost om te beseffen wat er aan de hand was als ik op het werk een notificatie kreeg van "programma afgebroken". Uiteindelijk heeft dit ook voor een aantal flinke krassen op de Flow 2 gezorgd. Is zeker zonde... maar vooral onnodig. Ik heb de gedeeltes waar onze bank aan elkaar zit nu gemarkeerd met schoenendozen en nu rijdt hij er omheen. Dus probleem is pragmatisch opgelost. Verder heeft hij moeite met (dunne) stoelpoten die schuin staan. Hij wil er overheen wat soms voor wat capriolen zorgt. In ons geval is dat een "loungestoel" in de woonkamer. Ik heb de stoel gemarkeerd als "verboden gebiedje". Dus nu rijdt hij er omheen.
Eindoordeel:
Bijzonder tevreden! Zou hem zeker aanraden als hij weer in de aanbieding komt. Er is net ook een mooie witte variant uit zag ik. De AI kan zeker beter en wie weet lossen ze wat op via firmware updates. Als ik 4,5 ster kon geven had ik dat gedaan
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Narwal Flow 2?