Garmin Cirqa Smart Band, S-M, Zwart (Zwart) Review

4 augustus 2026, laatste update op 4 augustus 2026, 138 views Rapporteer

Tot nu toe een fijn apparaat in aanvulling op mijn Forerunner 165

Pluspunten

• Kwaliteit voelt goed
  • Band draagt comfortabel
  • Informatie in Garmin Connect
  • Geen abonnement nodig

Minpunten

• Afmetingen zijn redelijk fors
  • Extra bandjes zijn prijzig
  • Garmin Connect niet altijd erg intuïtief

Een paar maanden geleden zat ik erover te denken om van mijn smartwatch (een Pixel Watch 3) af te komen en weer mechanische horloges te gaan dragen. Op dat moment kwam Google met de Fitbit Air en daar hoefde ik niet lang over na te denken en die bestelde ik. Voor mijn hardloop workouts kocht ik een Forerunner 165 voor niet veel geld en de Pixel Watch heb ik verkocht.

Ik gebruikte dus 2 health apps tegelijkertijd. Namelijk Google Health voor slaap, hartslag e.d. en Garmin Connect voor het hardlopen. In diezelfde periode kwam mij het nieuws ter oren dat Garmin ook met een screenless device zou komen. Met deze zou ik niet meer aangewezen zijn op Google Health en alle gegevens in 1 app (Garmin Connect) kunnen verzamelen. Dus toen de Cirqa uitkwam heb ik deze direct besteld en ik heb hem nu 1 week in gebruik.

Het apparaatje voelt redelijk robuust aan. Het is wel significant groter dan de Fitbit Air. Die laatste heeft echt een fijner formaat en ik vraag me af waarom de Cirqa zo groot moet zijn. De band van de Cirqa draagt erg comfortabel. Het is enigszins elastisch en de unit ligt goed op mijn pols. De gegevens worden goed verwerkt naar Garmin Connect. Ik had met Garmin Connect voorheen alleen ervaring met het bijhouden van mijn hardloop workouts. Nu komen alle gegeven er in en ik moet wel wennen aan deze app. Het werkt voor mijn gevoel niet erg intuïtief met als gevolg dat ik nog vaak moet zoeken naar de gewenste gegevens. Maar dat zal een kwestie van wennen zijn. Ook is mijn niet altijd meteen duidelijk hoe ik de gegevens moet interpreteren. Bijvoorbeeld het aantal stappen dat ik vorige week deed lag boven de 80.000 in totaal. Toch gaf de app een gemiddelde per dag aan van 10.600......

Als ik ga hardlopen dan doe ik de Cirqa af en slinger ik de Forerunner 165 om. Per slot van rekening wil ik tijdens mijn trainingen wel zien wat mijn hartslag, de afstand en de tijd is. Dit is prima op elkaar afgestemd en levert geen problemen op. Het bijhouden van de gegevens gaat naadloos over.

De trilmotor van de Cirqa is veel beter dan die van de Fitbit Air. Een alarm kun je zachtjes laten beginnen en hier wordt ik echt wel wakker van. Bij de Fitbit Air werd ik eerder wakker van het geluid van de trilmotor dan van de trillingen zelf.

Ik had ook de proefperiode van 30 dagen van Connect+ geactiveerd maar die heeft voor mij geen toegevoegde waarde dus die heb ik na een paar dagen ook weer geannuleerd. De premium functie bij Google Health bood mij meer voldoening met de virtuele coach. Als ik met Fitbit was doorgegaan dan had ik waarschijnlijk wel uiteindelijk gekozen voor een betaald abonnement.

De originele banden die je voor de Cirqa kunt bijkopen vind ik erg prijzig. Op een Chineze site heb ik after-market banden besteld (een arm- en een polsband) voor ongeveer 20 euro. Deze moeten nog binnenkomen dus daar kan ik (nog) niks over zeggen.

Ik geef 4 sterren als eindoordeel. Ik ben blij met de Cirqa en zal hem blijven gebruiken. Maar gezien de prijs van €199,00 (2x zo duur als de Google Fitbit Air) en de prijs van extra bandjes, en gezien het toch wel forse formaat, geef ik geen 5 sterren.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Garmin Cirqa Smart Band, S-M, Zwart (Zwart)?