Braun Series 9 Pro+ 9565cc Wet & Dry Review
Fijne scheerervaring met een duur apparaat dat helaas een beperkte levensduur heeft.
Pluspunten
Fijne scheerervaring, goed resultaat Licht lekker in de hand Geen irritant geluid
Minpunten
Matige bouwkwaliteit Dure koppen Geen USB om op te laden Beperkte levensduur
De Braun Series 9 Pro+ is de opvolger van de Braun Series 9 Pro. Er lijken slechts minimale verschillen te zijn. Mijn ervaring gaat over de ruim drie jaar met de 9 Pro.
Glad resultaat
Met mijn huid en baardgroei is het het perfecte apparaat om om de andere dag nat met zeep mee te scheren. Op deze wijze behoud ik een mooie gladde huid.
Ik ben bedacht op een ruwe huid waar sommige mannen last van krijgen, met name op wat oudere leeftijd. Scheren belast je huid, en kan op termijn tot een soort maanlandschap leiden, met name op wat oudere leeftijd, om het even oneerbiedig te zeggen.
Dat maakt dit apparaat het blijkbaar voor me waard. Ik heb een nieuwe besteld.
Scheerkoppen
Ik heb steeds de originele Braun-koppen gebruikt die ongeveer een tot anderhalf jaar meegaan. Op een zeker moment worden ze in korte tijd bot. De koppen zijn prijzig, rondkijken loont. Er zijn goedkopere koppen van andere merken en er is, vrees ik, ook namaak. De kop is kwetsbaar en gaat gemakkelijk kapot.
Productkwaliteit
Helaas valt de productkwaliteit tegen. Het apparaat is eenmaal onder garantie gerepareerd omdat de aan/uit knop los was gekomen. Nu heeft de batterij en/of de elektronica het begeven. Dat kun je vervangen, maar daarvoor moet wel het hele apparaat uit elkaar. Ik was onaangenaam verrast om te zien dat er corrosie was bij de motor, de waterdichtheid is toch beperkt na verloop van tijd. Ik ga nog proberen het probleem op te lossen met nieuwe onderdelen, maar de levensduur zal toch beperkt zijn.
Hierbij valt nog op te merken dat deze Braun alleen mijn 'thuis'-apparaat is. Voor onderweg gebruik ik een Philips.
Geen USB...
Wat is logischer dan een USB aansluiting om op te laden? Nee, Braun heeft nog steeds een eigen stekker.
Glad resultaat
Dat maakt dit apparaat het blijkbaar voor me waard. Ik heb een nieuwe besteld.
Scheerkoppen
Productkwaliteit
Geen USB...
Beoordeel deze review:
Heb jij ook een Braun Series 9 Pro+ 9565cc Wet & Dry?