Valve Steam Deck LCD, 256GB NVMe SSD opslag Zwart Review
Heel leuk toestel voor "erbij". ideaal voor als je wil hangen op de bank of om mee te nemen op reis.
Pluspunten
Verassend capabel Steam-OS gebalanceerd totaalconcept deftige draagtas inbegrepen Bouwkwaliteit SD-kaart slot Uitlaat ruikt lekker
Minpunten
Accuduur Tekst is vaak erg klein.
Heb het toestel tweedehands gekocht. Ik heb naast de desktop altijd al een computer gehad voor "erbij", Dat was lang een tablet en de laatste 2 jaar was dat een ultrabook maar beiden ontbraken "iets". waardoor ik uiteindelijk toch liever aan de desktop ga zitten dan eens lekker in de zetel te hangen. Dat het internet en met name sociale media hun aantrekkingskracht kwijt zijn bij mij zorgt er voor dat gaming terug wat meer aandacht krijgt. En dan is zo'n steamdeck natuurlijk een toestel dat meer en meer tot de verbeelding spreekt.
En de steamdeck stelt niet teleur. Voor een toerstel dat in 2026 als licht gedateerd wordt weggezet is het verassend capabel. Wreckfest draaien in hoog detail zonder stotteren, dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht.
Het besturingssysteem, Steam-OS is een verademing, dat je zonder morren de desktop kan benaderen en naar hartelust FOSS software van Flathub kan draaien zoals bij elke linux distro is heerlijk. Freetube, Firefox, Localsend, maar ook FOSS games zoals Jazz 2 resurected, en Mindusty kan je gewoon installeren en aan je steam bibliotheek toevoegen zoals je dat met gelijk welk ander linux systeem kan. En de desktop is verassend bruikbaar, alle controls hebben wel een functie en het on-screen toetsenbord vervult zijn taak goed.
De bouw van het toestel geeft een kwalitatieve indruk en de draagtas die je er bij krijgt is uitstekend.
De batterijduur is niet geweldig, maar het kan er mee door. Het hangt ook enorm af van welke games je speelt. Hollow knight zal je vlot dubbel zo lang spelen dan Cyberpunk 2077.
Het scherm is qua resolutie (1280x800) goed gekozen. het oogt scherp genoeg voor zijn groote maar met slecht 1 miljoen pixels is maar half zo veeleisend als een full-HD scherm. de resolutie is ook ideaal voor retro-gaming.Veel oude games draaien op 320x200 en wie snel kan rekenen...
De controls zijn gevarieerd en goed uitgewerkt. de grip is prima voor een volwassen hand. Het gewicht zorgt er wel voor dat ik snel de neiging heb het te toestel wat te laten rusten op schoot of buik. maar het wordt nooit oncomfortabel.
Is het toestel een aanrader? voor wie een speeltje zoekt voor erbij, geen anti-cheat dingen speelt en graag tinkert met exotische linux hardware, ja. Maar het is ook niet meer dan dat, een leuk speeltje
Beoordeel deze review:
Heb jij ook een Valve Steam Deck LCD, 256GB NVMe SSD opslag Zwart?
/u/191860/Hal64.png?f=community)