Keychron M5 WL 8K Zwart Review

29 juli 2026, laatste update op 29 juli 2026, 39 views Rapporteer

Hoewel de Keychron écht super smooth is, is voor een langere hand de muis niet comfortabel te gebruiken. Het muiswiel is stroef, groot én ver teruggetrokken, waardoor ik mijn vinger dubbel moet vouwen om te kunnen scrollen. Mijn vingertoppen vallen met een palm-grip over de muisknoppen heen, en steken wat uit. Dat is geen enkel probleem, maar de rechtermuisknop is bijna niet in te klikken als je op het topje van de muis klikt, en vergt héél veel kracht om te registreren. Tijdens het gamen kon ik de knop gewoon niet consistent werkend krijgen, zonder mijn vingers op z'n minst een centimeter terug te trekken. Als iemand die op zoek was naar een replacement voor als-maar falende MX Verticals, zou ik graag hebben gewild dat the Keychron M5 het antwoord was, maar hij is gewoon niet gemaakt voor handen als de mijne.

Pluspunten

• Buttery-smooth movement
  • Horizontal-scroll wheel
  • Geen software nodig
  • Veel settings

Minpunten

• HEEL stroef muiswiel
  • Muiswiel is té ver terug
  • Rechter-muis klikt niet op het topje
  • Geen Firefox support voor website

3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik heb ook wat disconnects ervaren op de wireless 2.5Hz mode, waarbij de muis even connectie verliest en daardoor over het scherm teleporteerd. Heb dat nog niet geprobeerd op te lossen, maar het verbaasde met erg voor een muis die zo high-performance zou moeten zijn.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Keychron M5 WL 8K Zwart?