Edifier S355DB Review
Goede speakers met uitstekende bouwkwaliteit! Geschikt voor zowel pc als tv
Erg fijn geluid en door de draadloze subwoofer is hij makkelijk te plaatsen op de gewenste locatie en zit je niet vast aan een draadje.
Lees de uitgebreide review voor mijn ervaring en mening
Pluspunten
Geluidskwaliteit Bouwkwaliteit Connectiviteit Draadloze subwoofer
Minpunten
Geen covers voor de speakers ConneX app werkt alleen via bluetooth
Inhoudsopgave:
:strip_exif()/m/851603/1WNcR0q8TN26BnHgtgBGEr2WEuspO3t2XK4ozsPaww9hF0xJAI.jpeg?f=620xauto)
Wat zit er in dit pakket?
In de doos van de speakers zit het volgende:
- 1 Actieve speaker
- 2 AAA batterijen
- 2 stroomkabels
- Quick Start Guide
Hoe zit alles verpakt?
De doos van de speakers is verpakt in een omdoos, dus qua stevigheid is het keurig geregeld door Edifier. In de doos van de speakers zelf zit dik kartonnen materiaal om de speakers te beschermen. Ook zit er een stoffen hoes en een plastic zak om de speakers zelf.Dit maakt ze erg goed beschermd, waardoor er tijdens transport (vrijwel) niets fout kan gaan.
:strip_exif()/m/851603/1WNcKKyYgVUTksLm2zb9U9KlTwcVDbtHYbkjyivjfrPzniaUZk.jpeg?f=620xauto)
Geluid:
Voor deze review heb ik geluisterd naar verschillende genres muziek, zoals hiphop, hardstyle, EDM, rock en eigenlijk klonk alles wel lekker. De mids en highs zijn goed hoorbaar en de subwoofer produceert een fatsoenlijke bas, mits goed geplaatst. Wat in mijn ruimte overigens erg lastig is, aangezien ik een pc-kamer van 2,5 bij 3 meter heb maar het is toch gelukt. Subwoofer klinkt strak en niet boomy zoals andere pc setjes.Dit heb ik gedaan in de preset Dynamic omdat dit voor mij het beste klinkt, mids en highs klinken dan net wat helderder. De andere presets zijn naar mijn gevoel net wat vlakker en wat afwezig.
Hoewel Edifier aangeeft dat de subwoofer tot 44 Hz gaat en de satellieten tot 200 Hz, gaan ze in de praktijk wel wat lager. Dit zorgt ervoor dat het gat tussen de maximale frequentie van de subwoofer (120 Hz) en die van de satellieten (200 Hz) beperkt wordt. De satellieten spelen namelijk door tot 100 Hz. De subwoofer stopt wel echt bij 33–34 Hz.
Installatie:
Het installeren van de speakers was erg gemakkelijk, uit de verpakking halen, plaatsen, stekkers erin en spelen maar.Er zijn 4 audio-presets: Classic, Monitor, Dynamic en Vocal. Er is nog een 5e: die stel je in via de Edifier ConneX-app, waarbij je een 9-bands EQ kan instellen.
De rechter kan via de app ook worden ingesteld als linker speaker, dus dat is handig als dat makkelijker is qua kabelbeheer.
/m/851603/1WNcKLOBi0ReZefGTwd7zx5arPxXJABoc00sgPtk7BFCfesESb.png?f=620xauto)
Aansluitingen en opties:
De rechterspeaker bevat alle aansluitingen die we nodig hebben om de hele set te gebruiken, van boven naar beneden zien we: Line-In, HDMI eARC, COAX, Optical, USB-IN, Speaker out en dan links de stekker voor stroom.Ook beschikt de speaker over bluetooth 6.0 met LDAC
Specificaties;
Specificaties;Afmetingen:
- Actieve speaker:13,4 cm ( B ) 22,6 cm (H) 16,3 cm (D)
- Passieve speaker 12,6 cm ( B ) 22,6 cm (H) 15,8 cm (D)
- Subwoofer 26,7 cm ( B ) 29,5 cm (H) 31,7 cm (D)
Vermogen:
- Satellieten: tweeters 2x 15W / mid bass 2x 25W
- Subwoofer 70W
Drivers:
- Satellieten: tweeter 1,5” / mid bass 3,5”
- Subwoofer 8"
Frequentierespons:
- Satelliet 200 - 40000 Hz
- Subwoofer 44 - 120 Hz
Conclusie:
Al met al een degelijk setje speakers voor bij de PC, of zelfs de TV met HDMI eARC. De ConneX app is ook een fijne toevoeging zodat je alles gewoon in kan stellen via een app (helaas moet dit wel via bluetooth). Maar slaat wel alles op voor alle andere standenDe set is wat aan de prijzige kant (€ 379), maar je krijgt er wel een van de beter gebouwde pc-speakers met goed geluid voor terug.
Beoordeel deze review: