FiiO FT7 Zwart Review

23 juli 2026, laatste update op 24 juli 2026, 37 views Rapporteer

Ik ben geen specialist, maar ik kan goed geluid zeker waarderen. Het is dan ook geen diepte review maar gewoon het gevoel wat deze koptelefoon bij mij doet.

Pluspunten

• Waanzinnig geluid!
  • Draagcomfort
  • Bouwkwaliteit
  • Lange snoer
  • Prijs
  • Case inbegrepen
  • Veel accesoires
  • 2 paar earpads (verschillende) Leer en stof

Minpunten

• 4.4 mm → 4-pin XLR-adapter niet goed vergrendelt. Onbruikbaar!

Ik ben geen specialist, maar ik kan goed geluid zeker waarderen.

Jarenlang heb ik met veel plezier een Philips Fidelio X2HR gebruikt. Een prima hoofdtelefoon. Daarna wilde ik iets anders en kocht ik een Hifiman Edition XS. Die viel me eerlijk gezegd een beetje tegen. Een week later heb ik daarom een Aune AR5000 aangeschaft. Die zat veel comfortabeler, was gemakkelijker aan te sturen en klonk naar mijn smaak ook duidelijk beter.

Na iets meer dan zes maanden dacht ik: "Laat ik eens gek doen." Ik bestelde een Hifiman HE1000 V2 Stealth, tegelijk met een Topping DX5 II. Dat was echt een flinke upgrade.

Vervolgens had ik een moment van pure verstandsverbijstering en kocht ik ook nog een FiiO FT7. Op papier een "downgrade" qua prijs, maar wat een geweldige hoofdtelefoon is dat! Dit is inmiddels mijn dagelijkse hoofdtelefoon geworden. Hij zit ontzettend comfortabel, klinkt waanzinnig goed en is bovendien gemakkelijk aan te sturen met een Topping DX5 II, Creative Sound Blaster AE-9, SMSL LIN.LIN.LIN M20 MQA en zelfs een Qudelix-5K.

4.4 mm → meegeleverde 4-pin XLR-adapter vergrendelt niet. Geen geluid tenzij ik ze nadrukkelijk tegen elkaar druk. De Topping heeft echter ook een 4.4 mm uitgang dus geen probleem voor mij maar wel een minpuntje!.

Gebruikte streamingdiensten: Tidal en YT Music.

Niet dat de HE1000 slecht of slechter is maar vooral anders... en dat gezegd hebbende kan jouw ervaring totaal anders zijn.

Om een lang verhaal kort te maken: Geweldige koptelefoon!

Beoordeel deze review:

Heb jij ook een FiiO FT7 Zwart?