Microsoft Digital Media Pro Keyboard Review

Kickerzz
26 december 2006, laatste update op 26 december 2006, 533 views

Microsoft Digital Media Pro Keyboard

Ben overgestapt van de Logitech EX100 draadloze tb + muis set. Omdat de muis kraakte en het toetsenbord niet altijd goed reageerde. Kwam door batterij en ontvangst. Snelle CTRL-X en CTRL-V acties waren er niet bij. Vandaar nu een nieuwe, een microsoft met draadje vanwege zijn robuustheid.

Meestal ben ik niet zo te spreken over microsoft producten, behalve over de toetsenborden die ze maken. In tegenstelling tot logitech leveren ze naar mijn idee altijd grotere robuustere toetsen.

Ergonomie & Functionaliteit
De toetsen bevinden zich wel aardig, linksboven de media, in het midden toetsen naar keuze, rechts de snelkoppelingen naar mappen (muziek, afb. enz.) en boven numlockveld nog de log of en sleep functie. Ook zit er een of andere zoom functie op, dat is nou wat je noemt overbodig, en het opblazen van je functionaliteit, want gebruiken zul je het nooit eigenlijk, als staat het wel leuk. Ook is goed af te lezen of je capslock aanstaat e.d.
Vreemd van dit toetsenbord zijn de andere koppelingen onder de F-toetsen, maar daar wen je wel aan.

Vormgeving

Pluspunten

• Robuust
  • Basis toetsen aanwezig
  • Extra toetsen naar keuze

Minpunten

• Design niet helemaal naar mijn smaak
  • Geen gadgets

Ergonomie & Functionaliteit

Vormgeving
Niks overbodigs, rondingen, schuinomhooglopend aan de bovenkant. geleverd met handopzetje voor aan de voorkant dat ook goed aansluit! Niks byzonders verder.

Bouwkwaliteit
Alles is stevig. Je zult niet gouw een knop kapot zien omdat je er iets te hard op hebt gedrukt en het voelt ook niet alsof je als je te hard zou drukken het kapot zou gaan. Alleen het zoomknopje heb ik daar het gevoel bij, maar die gebruik ik niet.

Drivers en Ondersteuning
Meestal probeerd MS zijn product beter te presenteren dan dat het is. Vooral in hun programmatjes en configuratieschermpjes krijg ik het idee dat al het geld gestoken is in grafisch ontwerp. In dit geval was het een uiterst simpel programmatje strak en overzichtelijk en het werkt perfect. Mijn complimenten.

Prijs
Voor een toetsenbord moet je altijd een 20 euro wel neerleggen wil je een paar mediatoestsjes extra, deze valt in de prijscategorie en ben daar ook tevreden mee.

Heb jij ook een Microsoft Digital Media Pro Keyboard?