Anker Solix Solarbank Max AC Review
Anker SOLIX Max AC: slim, stevig en verrassend eenvoudig. Dit is niet de oplossing maar zeker een stap naar het energienet ontlasten en gewoon geld in eigen zak houden. Ipv naar het net storten.
Pluspunten
Hoge kwaliteit Zeer brandveilig Makkelijke installatie Slimme AI-modus Eenvoudige koppeling met de app
Minpunten
Gewicht Alleen goed te koppelen via 2,4 GHz
Ik gebruik de Anker SOLIX Max AC nu zelf en ben er eigenlijk heel tevreden over. De installatie viel me meteen mee. Het is echt een systeem waar je niet heel ingewikkeld over hoeft te doen; met een beetje logisch nadenken kom je een heel eind. Het apparaat is wel zwaar, dus met twee personen plaatsen werkt in de praktijk het prettigst.
Wat ik ook fijn vind, is dat het geheel degelijk en goed beveiligd aanvoelt. Vooral de brandbeveiliging geeft vertrouwen. Daarnaast was de koppeling met de app verrassend eenvoudig. Wel even opletten dat je verbinding maakt met het 2,4 GHz-netwerk, anders kun je onnodig tegen gedoe aanlopen.
In gebruik doet de AI-modus precies wat ik ervan hoopte. Als het systeem een paar dagen zijn werk doet, kun je er eigenlijk gewoon achterover bij zitten. De opgeslagen energie wordt slim in huis verbruikt of, wanneer dat kan, teruggeleverd aan het net. Dat maakt het niet alleen handig, maar ook gewoon lekker zorgeloos in dagelijks gebruik.
Mijn zelfverbruik van juni 2025 was 48% en juni 2036 is 86% in mei was deze 92%
Voor mij is de Anker SOLIX Max AC vooral een combinatie van gebruiksgemak, slimme aansturing en een solide gevoel. Ik ben zeer tevreden.
Mijn zelfverbruik van juni 2025 was 48% en juni 2036 is 86% in mei was deze 92%
Beoordeel deze review:
Heb jij ook een Anker Solix Solarbank Max AC?