Noblechairs Hero Gamingstoel kunstleer Zwart/Wit Review

wjg
7 juli 2026, laatste update op 7 juli 2026, 34 views Rapporteer

Eigenlijk blij dat ik niet gelijk bij aankoop een review gemaakt heb, maar nu pas na een aantal jaar (extensief) gebruik.

Pluspunten

• ziet er mooi uit
  • goede productmarketing

Minpunten

• kwaliteit van het PU leer ondermaats
  • Service/aftersales absoluut niet premium
  • erg harde zitting
  • slechte prijs/kwaliteitsverhouding

2 van 5 sterren (Slecht)
Ik heb deze stoel gekocht vanwege de positieve reviews en de uitstraling/aanbevelingen vanuit Noblechairs. Eigenlijk was hij ruim buiten budget, maar het idee was dat ik beter 1x gelijk een goede stoel kon kopen in plaats van elke 5-6 jaar een goedkope ( wat ik voorheen deed)

De eerste ervaring was positief, de stoel zit stevig in elkaar, kraakt of vervormd niet maar de zit was wel erg stevig. Navraag bij de leverancier gaf als antwoord dat een kwaliteitsstoel, net als een paar goede schoenen, eerst ingezeten moest worden.

De stoel wordt in de priveomgeving gebruikt wanneer ik achter de desktop zit, wat neerkomt op maximaal 10 uur per week.

Na verloop van tijd begon het harde zitvlak toch wel te irriteren en was de stoel, in zijn laagste stand( ben 189cm) voor mij net aan geschikt, in een hogere positie snelt de stoel al snel de beenspieren af.

Sinds ongeveer een jaar werden plooien zichtbaar in het zitgedeelte en inmiddels zijn die plooien scheuren geworden.

Op de website van Noblechairs is inmiddels naast de "gewone" PU leren uitvoering, ook een "premium" PU leren uitvoering te bestellen, dus ze weten daar ook blijkbaar al dat het gebruikte materiaal geen lang leven beschoren is.

Uiteraard heb ik contact gezocht met Noblechairs over de scheuren die in het leer komen na een aantal jaren beperkt gebruik. De klantenservice geeft een (AI geschreven) reactie die neerkomt op Jammer maar helaas, koop maar een nieuwe zitting, en dan ook nog zo omschreven dat dat toch eigenlijk wel geweldige service is dat je nieuwe onderdelen kunt bestellen.

Kortom waar ik bij de aankoop nog redelijk positief was en dus toen waarschijnlijk 3-4 sterren gegeven zou hebben kan ik nu na een duurtest alleen maar concluderen dat dit de hogere prijs niet waard is ofwel slechts 2 sterren

Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Noblechairs Hero Gamingstoel kunstleer Zwart/Wit?