Silverstone FLP02 Review
Sinds ik een video van computex 2025 heb gezien waar Linus van Linus Techtips deze kast gebruikt, vond ik hem al gaaf. De afgelopen maanden zat ik op de wip van wel kopen/niet kopen, maar toen ik eerder deze week op de site van Alternate Duitsland deze kast voor 'slechts' 159 euro zag staan (tijdelijke actie) was de knoop snel doorgehakt.
Pluspunten
Uiterlijk Externe 5.25" bays Veel ruimte intern voor fysieke HDD's Bouwkwaliteit
Minpunten
Prijs Weinig ruimte aan de onderkant voor luchttoevoer voor de voeding
Ik heb ruim 8 jaar een Sharkoon BD28 gehad (want, externe 5.25"bay), en met 6 fans erin had ik wat koeling betreft niks te klagen. De FLP02 trok mij over de streep om over te stappen naar een modernere kast, tenminste, van binnen.
De meegeleverde fans heb ik vervangen door de 4 120 mm Noctua's en 2 140 mm be quit! fans uit mijn vorige kast (voorzijde 2 keer intake, 1 bovenste fan ook intake, de rest blaast eruit. Ik zie wel of dit goed werkt). De stoffilters zijn makkelijk te verwijderen.
Het inbouwen van de optische drive gaat net als in de jaren 90: geen makkelijke sledes, maar goed positioneren, en met schroeven vastzetten. Deze drive komt al uit mijn eerste eigen bouwsel, uit 2008. Eenzelfde IDE drive heeft de beige onderdelen gedoneerd. Alleen de kaartlezer is zwart (ook uit 2008).
De twee HDD trays bij de GPU heb ik verwijderd, aangezien naast de PSU ook nog ruimte is daarvoor.
De fanheader neem veel ruimte in, omdat die bevestigd is aan een verder lege bak die aan de voorzijde de aan/uit- en andere knoppen bevat. Je kan er alleen voor kiezen om deze bak in een andere bay te plaatsen.
De voeding heeft weinig ruimte onder de kast om koele lucht aan te zuigen. Voor mij geen issue, omdat ik de verrijdbare plank voor de vorige PC-kast al van gaten had voorzien.
De bouwkwaliteit vind ik heel goed. Alles past en sluit goed aan, en hij is zwaar. Ook heb ik gezien hoe
De rode tuimelschakelaar, het werkende slotje en het numerieke display geven de kast wat mij betreft een (heden ten dage) uniek uiterlijk. Ik ben zeer tevreden.
Eigenlijk zou ik 4,5 ster willen geven, een halve ster aftrek voor de prijs.
Eigenlijk zou ik 4,5 ster willen geven, een halve ster aftrek voor de prijs.
Beoordeel deze review:
Uniek !
Maar ik kan me niet herinneren dat ik 5,25 floppy drives tegenkwam die beige waren, altijd zwart?
Krijg je een inbraak laten ze deze staan, "oh jaren 90 troep dat is niks meer waard", ha ha.
Leuke review, maar het ding is idd wel heel erg duur @ 209 euro.
Beter een hele oude kast scoren bij de milieu straat of vragen via V&A.
Leuke review, maar het ding is idd wel heel erg duur @ 209 euro.
Beter een hele oude kast scoren bij de milieu straat of vragen via V&A.
:strip_icc():strip_exif()/u/263676/crop59d23bc64c985_cropped.jpeg?f=community)
/u/1887334/crop639d88e6c67c0_cropped.png?f=community)