LG UltraGear 27G610A-B Zwart Review

28 juni 2026, laatste update op 29 juni 2026, 130 views Rapporteer

Ik heb onlangs twee van deze schermen aangeschaft om mijn verouderde 1080p setup te vervangen. De overstap naar 1440p (QHD) op 27 inch is voor mijn dagelijkse werkzaamheden (documentatie, systeembeheer en multitasking) een wereld van verschil. De beelden zijn veel scherper, waardoor ik minder snel vermoeide ogen krijg. Qua gaming presteert het paneel met 200Hz erg soepel. De kleurweergave is uitstekend voor een IPS-paneel in deze prijsklasse en de voet laat zich verrassend soepel verstellen. Voor wie een no-nonsense QHD-scherm zoekt met een goede prijs-kwaliteitverhouding, is dit wat mij betreft een uitstekende keuze.

Pluspunten

• Hoge pixeldichtheid (1440p) maakt tekst en UI messcherp.
  • Goede kleurweergave en kijkhoeken dankzij het IPS-paneel.
  • Dunne bezels, ideaal voor een dual-monitor opstelling.
  • Snelle responstijd (200Hz) en weinig ghosting bij gaming.
  • De voet is stabiel en laat zich soepel verstellen (tilt).

Minpunten

• Contrast is matig (kenmerkend voor IPS in deze klasse).
  • Geen extra's zoals USB-hub of ingebouwde speakers.

Uitgebreide toelichting Na jaren op 1080p te hebben gewerkt, was ik toe aan een upgrade naar QHD (1440p). Ik heb gekozen voor de LG UltraGear 27GN610A-B en gebruik er nu twee naast elkaar. Hier is mijn ervaring na intensief gebruik.

Beeldkwaliteit en scherpte De grootste winst is voor mij de pixeldichtheid. Op 27 inch merk ik op 1080p vaak dat letters "rafelig" worden, maar op deze resolutie (108 ppi) is de tekst in documenten en op webpagina's messcherp. Het IPS-paneel levert mooie, natuurgetrouwe kleuren. Ik vind het contrast prima voor dagelijks werk, al merk ik in een volledig donkere kamer dat zwart iets meer "donkergrijs" oogt, wat inherent is aan de IPS-technologie in deze prijsklasse.

Ergonomie en bouw Het design is strak en de randen zijn minimaal. Dit is een groot voordeel omdat ik de twee schermen strak tegen elkaar aan heb staan; de naad tussen de beelden is nauwelijks storend. Wat me opviel is dat de meegeleverde voet erg soepel en stabiel werkt bij het kantelen. Het voelt allemaal net wat degelijker aan dan ik op basis van het lichte gewicht van de monitor had verwacht.

Gaming en prestaties Ik gebruik de schermen ook voor ontspanning. De 200Hz verversingssnelheid en de snelle responstijd zorgen voor een vloeiende ervaring. Ik heb geen last van storende ghosting of andere artefacten. Voor mijn doeleinden is dit scherm een perfecte balans tussen een functionele werkplek en een fijne game-ervaring.

Conclusie Ik ben zeer tevreden met deze aankoop. De LG 27GN610A-B doet precies wat hij moet doen: een scherpe, kleurrijke QHD-ervaring bieden zonder onnodige franje. Het is een "werkpaard" in de goede zin van het woord. Heb je behoefte aan een productieve (en dubbele) werkplek, dan heb je hier een uitstekende basis aan.

Beoordeel deze review:

Heb jij ook een LG UltraGear 27G610A-B Zwart?