Fellowes 100143581 Review
Fellowes nam contact met me op met de vraag of ik deze Breyta Plus wilde reviewen. De muis ligt goed in de hand, zoals bij alle eronimische of "vertical" muizen. De meeste knoppen zijn fijn behalve het scrolwiel, die voelt erg goedkoop aan. De dongel is niet geweldig maar gelukkig werken bluetooth en bekabeld wel correct.
Pluspunten
Stille knoppen Bluetooth en bedraad werken goed Goede ergonomie, ligt lekker in de hand
Minpunten
Dongle werkt niet met SteerMouse Dongle is USB-A Opnieuw pairen lastig Scrollwiel gevoel
Gebruik
Ik heb 'm eerst met Bluetooth aan MacBook 1 gekoppeld. Dat ging meteen goed.
De muis voelt fijn in de hand, de knoppen klikken niet te luid (bij de Logitech MX Vertical klikken de knoppen veel te hard) Alleen het scrolwiel geeft geen fijne weerstand. Die is te stroef en te licht, als je hele droge handen hebt moet je teveel kracht zetten on te scrollen. Voelt ook heel goedkoop aan.
Dongel
Daarna geprobeerd om om op MacBook 2 mbv de bijgeleverde USB-A dongel te pairen maar dat viel nog niet mee.
Ik heb in de handleiding op moeten zoeken hoe dat moest. Eerst de dongel bij de muis houden (onderkant), dan de muis aan zetten, dan de dongel in de computer. Ok gelukt.
In kan in macOS niet werken met de standaard muispointerversnelling dus ik gebruik SteerMouse om deze aan te passen. SteerMouse wilde maar niet samenwerken met de dongel dus uiteindelijk contact opgenomen met Plentycom met de vraag wat er fout was. De dongel blijkt zich voor te doen als een muis (of HID) van Apple zelf en daar kan SteerMouse niet mee overweg. Ik heb dit teruggekoppeld aan Fellowes en die zouden het intern oppakken maar daar heb ik nog niets van teruggehoord.
Prijs
Gevoelsmatig zou deze muis prijstechnisch onder de Logitech MX Vertical gepositioneerd moeten worden.
Het kwaliteitsgevoel is een stuk minder bij deze Breyta dan bij de MX.
Hij voelt wel wel beter dan de €25 ergonomische muizen die overal aangeboden worden.
Drie sterren voornamelijk vanwege de prijs (€66). Als je deze voor een stuk minder kan aanschaffen is het een prima apparaat.
Gebruik
Ik heb 'm eerst met Bluetooth aan MacBook 1 gekoppeld. Dat ging meteen goed.
Dongel
Prijs
Het kwaliteitsgevoel is een stuk minder bij deze Breyta dan bij de MX.
Beoordeel deze review: