Sennheiser Momentum 4 Wireless Zwart Review
Zeer goed geluid, alles te regelen via 1 oorschelp, ANC doet wat het moet doen, maar kán beter. Zeer lange batterijduur.
Uitstekende belkwaliteit (veel beter dan mijn Sony WF-1000XM6)
Pluspunten
Zeer goede geluidskwaliteit Draagcomfort Lange batterijduur Stevige opbergcase Gewicht Belkwaliteit
Minpunten
Reageert soms niet op tikken op schelp Voor sommige brildragers misschien minder comfortabel ANC kán beter, maar voldoet.
Ik ben sinds twee maanden in het bezit van de Sennheiser als aanvulling op mijn Sony WF-1000XM6, naar aanleiding van de review op Tweakers.
Geluidskwaliteit en draagcomfort zijn voor mij de belangrijkste redenen om een koptelefoon uit te zoeken.
ANC vindt ik bijzaak. Buitenshuis staat de ANC sowieso meestal uit ivm veiligheid. Meestal draag ik dan ook geen koptelefoon.
Het geluid van de Sennheiser klinkt zeer helder met duidelijke plaatsing van de instrumenten.
Tuurlijk zullen er koptelefoons zijn die een nog betere detaillering zullen hebben, maar voor deze prijs zijn ze erg goed.
Ik luister veel soorten muziek, waarbij de nadruk op Heavy Metal, (hard)Rock en Blues ligt.
Maar ook Keltische muziek draai ik regelmatig.
Met House, Techno, Jazz en Klassieke muziek heb ik niks, dus hoe dat klinkt met de Sennheiser kan ik niet oordelen
Gemiddeld luister ik een 6 tot 8 uur per dag met de koptelefoon op, en ik moet zeggen dat ik meestal geen last heb van het draagcomfort. Alleen bij 1 bril merk ik dat het na 2 uur achtereen luisteren soms druk op de vleugels geeft.
Met de Sony merk ik dat ik na 2 uur toch wel last van mijn oren begin te krijgen
In al die tijd heb ik de Sennheiser maar 2 keer bij geladen, en dan nog niet eens omdat die onder de 20% zat, dus dat is erg fijn.
De bediening is over het algemeen erg goed te noemen, al wordt er soms een tik van de vinger gemist.
Alles gebeurt via de rechter schelp. Ik weet niet of dat voor linkshandigen een probleem kan zijn. Ik zie niet zo 1,2,3 hoe dat aan te passen is. Aangezien ik rechtshandig ben, ga ik me daar ook niet in verdiepen.
Binnenshuis voldoet de ANC in ieder geval. Als mijn vrouw tv kijkt, hoor ik daar niks van. Ze moet me echt aanstoten als ze iets wil zeggen (tot haar frustratie
In vergelijking met de ANC van de Sony, merk ik wel dat de Sony nog meer tegenhoud
Als ik er een keer mee bel, of gebeld wordt, dan ben ik volgens de andere kant zeer goed verstaanbaar, en ik kan de andere kant ook zeer goed horen. Geen omslachtig gedoe zoals met de Sony
De app gebruik ik zeer weinig. Het doet voor mij wat het doen moet, en dat is meestal geen poespas toevoegen.
Wat bouwkwaliteit betreft, ben ik tot nu toe zeer tevreden. Ik lees dat sommigen daar een issue mee hebben, maar daar kan ik dus niet over oordelen. Verbindingsproblemen heb ik binnen de 10 meter nooit ervaren. Ook niet als ik op een andere verdieping ben.
Maar ook Keltische muziek draai ik regelmatig.
Beoordeel deze review:
Heb jij ook een Sennheiser Momentum 4 Wireless Zwart?
:strip_icc():strip_exif()/u/55486/crop6597c6403e549_cropped.jpg?f=community)