JBL Live 680NC Zwart Review
Het is een prima product dat eigenlijk presteert wat je ervan mag verwachten en misschien zelfs nog wel meer dan dat. Dit is misschien niet een koptelefoon die een adembenemende ervaring geeft maar dit is wel een koptelefoon waar ik na een week nog steeds het gevoel heb dat ik deze nog vaak wil en zal gebruiken. Dit komt waarcshijnlijk doordat de app ook grotendeels fijn werkt. Het zijn mijn eerste paar over ear headphones en ik kan met zekerheid zeggen dat dit niet voor iedereen weggelegd is maar dat als je het eens wilt proberen maar bang bent dat ze tegenvallen
Pluspunten
gebruiksvriendelijk prijskwaliteit opties
Minpunten
bouwkwaliteit afwerking
Ik heb de headset nu ongeveer een week in gebruik en ben er erg tevreden mee maar dat wil niet zeggen dat er geen minpunten zijn. Mischien dat het eerste punt niet zozeer aan de koptelefoon ligt maar ik had gehoopt dat op warme dagen een on ear minder storend zou zijn. Dat zal waarschijnlijk niet alleen bij deze koptelefoon zijn met 25+ graden. Je oren kunnen inderdaad iets beter luchten dan met een gesloten schelp maar met het drukken van de headset, wat overigens niet te is, ontstaat er toch vrij snel zweet en warmt je oor ook door het materiaal snel genoeg op. Als ik verder kijk naar de koptelefoon ziet deze er niet bijzonder uit maar gewoon strak afgewerkt op de knoppen na. Ik ben een voorstander van knoppen maar deze vallen voor mij een klein beetje op in zowel positieve als negatieve zin. Het positieve is dan dat de knoppen op tast te ondescheiden zijn en prima geplaatst zijn maar wat minder is het gevoel van de knoppen en zelf en het geluid wat bijvoorbeeld de volumeregelaar produceert bij het wijzigen van het volume. Verder is het zeker een plus dat je zowel touch als fysieke knoppen hebt en werkt de touch bediening ook prima. Met wat klamme handen kan je soms een tikje extra moeten geven maar zolang je niet overdreven haastig tikt gaat alles soepel. En waar het uiteindellijk natuurlijk vooral om draait is het geluid en daar kun je bij deze koptelefoon lekker mee experimneteren. er zitten veel mogelijkheden op waardoor ik voorlopig nog wel even zoet ben met alle mogelijkheden goed doorlopen. Het is in ieder geval makkelijk gemaakt om snel en simpel verschillende profielen te creeren of gebruik te maken van de 6 vooringestelde profielen. iets wat wat minder duidelijk is is wanneer je wel/geen LDAC gebruikt. Bij het inschakelen van sommige functies krijg je heel duidelijk een melding dat deze uitgeschakeld wordt maar er zijn vrij veel mogelijkheden en waar precies invloed op heeft is soms een beetje gokken. Dat is ergens eigenlijk ook niet zo een punt. met deze koptelefoon lijkt het me vooral de bedoeling de muziek die je luisterd net wat persoonlijker te maken en niet om daadwerkelijk studiokwaliteit te ervaren.
Beoordeel deze review: