INNO3D GeForce RTX 5060 Ti 16GB TWIN X2 Review

10 juni 2026, laatste update op 10 juni 2026, 55 views Rapporteer

Prima kaart met 16GB VRAM, in tijden van locale llm's ideaal.

Pluspunten

• 16GB VRAM
  • 2 slot design
  • Goed overklokbaar

Minpunten

• Misschien niet de mooiste kaart die er is, maar dat interesseert me helemaal niets :o)

In deze gekke tijden van enorm dure componenten is de RTX 5060 Ti 16GB een aardig uitbreiding als je een locale llm's wil gebruiken. Ik heb deze gepaard met een andere 16GB kaart die ik al mijn systeem had zitten en daarmee 32GB aan VRAM, Hiermee draaien modellen in llama.cpp met zeer bruikbare snelheden.

Voor gaming is de kaart ook zeer degelijk eigenlijk de enige keuze als je de kant van Nvidia op wil en gebruikt wilt kunnen maken van zaken als DLSS en frame generation, terwijl je nog niet de portemonnee binnenste buiten hoeft te kregen. Met 16GB aan VRAM hoef je in ieder geval niet in te leveren op texture kwaliteit of andere zaken die geheugen kosten.

De kaart van Inno3D stelt niet teleur, de andere kaart in mijn systeem is ook van Inno3D en werkt ook al een aantal jaar zonder problemen. Overklokken doet deze kaart ook prima, +2400Mhz op het geheugen is geen probleem. De GPU overklokken heb ik niet heel uitgebreid getest, maar +100Mhz werkte prima. Met een goede airflow in de kast blijft de kaart op prima temperatuur.
Beoordeel deze review:

Heb jij ook een INNO3D GeForce RTX 5060 Ti 16GB TWIN X2?