Cooler Master Mobius 120P ARGB, 3-Pack Fan Kit, 120mm Review

9 juni 2026, laatste update op 9 juni 2026, 24 views Rapporteer

De Cooler Master Mobius 120P 3-pack is een stille en goed presterende set RGB-fans met een prettig lage toon.

Pluspunten

• Stille fans met een lage, prettige toon
  • Goede airflow/prestaties voor RGB-fans
  • Geen vervelende bijgeluiden bij stabiel toerental
  • Controller meegeleverd
  • A1 Mini Controller heeft geen SATA-power nodig

Minpunten

• Bij sommige exemplaren kort een apart geluidje bij opstarten of grote RPM-wisselingen
  • Kabels voelen aan de aansluitkant niet heel stevig aan
  • Specificaties van de A1 Mini Controller zijn niet duidelijk vermeld

3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik gebruik de Cooler Master Mobius 120P 3-pack inmiddels al een langere tijd en over het algemeen bevallen de fans erg goed. Het zijn stille RGB-fans met een prettig geluidsprofiel en goede prestaties.

De fans kunnen op een laag RPM draaien en ondersteunen eventueel Zero RPM/Zero DB, waardoor ze bij lage belasting of in idle vrijwel stil kunnen zijn. Wanneer de fans wel hoorbaar zijn, hebben ze een lage toon. Dat vind ik persoonlijk prettiger dan fans met een scherp of hoog geluidsprofiel. Bij een stabiel toerental hoor ik geen vervelende bijgeluiden zoals ratelen, tikken of resonantie.

Bij sommige exemplaren kan er bij het opstarten of bij een grote verandering in RPM kort een apart geluidje hoorbaar zijn. Dit klinkt een beetje als een opstartende HDD. Dit komt echter niet bij iedere fan voor en heeft bij mij nooit geleid tot een defect, afwijkend gedrag of slechtere werking van de fan. Zodra de fan stabiel draait, verdwijnt het geluid weer.

Een voordeel van deze 3-pack is dat er een controller wordt meegeleverd. Ook zit er een PWM-splitterkabel bij, wat het aansluiten van meerdere fans makkelijker maakt. De ARGB-stekkers zijn daarnaast daisychainbaar.

Over de meegeleverde A1 Mini Controller is helaas weinig duidelijke informatie te vinden. Nergens staat goed gespecificeerd hoeveel LED’s deze maximaal ondersteunt of wat de exacte specificaties van de controller zijn. Dat maakt het lastig om vooraf goed in te schatten waar de limieten liggen. Wel is het fijn dat de controller alleen op een interne USB 2.0 9-pin header aangesloten hoeft te worden. Er is dus geen aparte SATA-poweraansluiting nodig, wat de installatie eenvoudiger maakt.

Een klein aandachtspunt zijn de kabels. Vooral aan de kant van de fan- en RGB-aansluitingen voelen deze niet heel stevig aan. Ik zou daar dus voorzichtig mee omgaan bij het aansluiten of wegwerken van de kabels.

De reguliere prijs vind ik persoonlijk aan de hoge kant en daardoor wat lastiger te rechtvaardigen. Ik heb de 3-pack zelf voor €20 kunnen scoren via een deal, en voor dat bedrag vind ik het wat mij betreft dikke prima.

Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Cooler Master Mobius 120P ARGB, 3-Pack Fan Kit, 120mm?