WK 2026: Scoor de beste deals! Stel jouw winnende opstelling samen met behulp van ons advies.
    € 9,- bij Azerty
  2. Specificaties 30dB(A) bij maximaal 1.900rpm | Gebruikersreviews

Cooler Master Mobius 140P ARGB, 140mm Review

9 juni 2026, laatste update op 9 juni 2026, 12 views Rapporteer
Hands-on +1

De Cooler Master Mobius 140P is een stille en goed presterende RGB-fan met een prettige lage toon.

Pluspunten

• Stille fan met een laag en prettig geluidsprofiel.
  • Hoge CFM, dus ook echt goed presterend voor een RGB-fan
  • ARGB is daisychainbaar en kan aan elkaar gekoppeld worden.

Minpunten

• Kort apart geluid bij opstarten of grote RPM-wisselingen bij sommige fans
  • Kabels erg dun aan de kant van fan, voorzichtig mee zijn.
  • Geen controller bijgevoegd.
De Cooler Master Mobius 140P fans bevallen mij erg goed. Ze kunnen op een erg laag RPM draaien en ondersteunen eventueel Zero RPM/Zero DB, waardoor ze bij lage belasting of in idle vrijwel stil kunnen zijn.

Qua geluid vind ik ze erg prettig. De fans zijn stil en wanneer ze hoorbaar zijn, hebben ze een lage toon. Dat klinkt een stuk rustiger dan fans met een scherp of hoog geluidsprofiel. Bij een stabiel toerental hoor ik geen vervelende bijgeluiden, zoals ratelen, tikken of resonantie.

Bij sommige exemplaren kan er bij het opstarten of bij een grote verandering in RPM kort een apart geluidje hoorbaar zijn. Het klinkt een beetje als een opstartende HDD. Dit komt niet bij iedere fan voor en heeft bij mij nooit geleid tot een defect, afwijkend gedrag of slechtere werking van de fan. Zodra de fan stabiel draait, verdwijnt het geluid weer.

De ARGB-stekkers zijn daisychainbaar, wat handig is als je meerdere fans wilt aansluiten. Bij een losse fan wordt er geen controller meegeleverd, dus daar moet je systeem of moederbord wel geschikt voor zijn. De montage gebeurt gewoon met schroeven en de ARGB-stekkers kunnen bij elkaar gehouden worden middels een koppelstuk.

Een klein aandachtspunt zijn de kabels. Vooral aan de kant van de fan- en RGB-aansluitingen lijken deze erg dun te zijn. Ik zou daar dus voorzichtig mee omgaan bij het aansluiten of wegwerken van de kabels.

Ik heb de fans los kunnen kopen voor €9 per stuk bij Azerty, wat mij betreft een uitstekende deal is. Voor die prijs zijn ze makkelijk aan te raden. De reguliere prijs vind ik persoonlijk wel aan de hoge kant en daardoor lastiger te rechtvaardigen.

Al met al zijn het stille, nette en goed presterende RGB-fans met een prettig laag geluidsprofiel. Vooral interessant als je ze voor een scherpe prijs kunt vinden.

Beoordeel deze review:

Heb jij ook een Cooler Master Mobius 140P ARGB, 140mm?